ALISIN POVRATAK U ZEMLJU FRIZURA

000001 25/01/2019 No Comments

ALISIN POVRATAK U ZEMLJU FRIZURA

Wake up call

Jedno sunčano jutro, probudila se Alisa, sada već odrasla žena, s prvim kricima kćeri iz susjedne sobe. „Pa tek je zaspala“, rojilo se u njezinim mislima….  Dok je kao zombi bauljala prema dječjoj sobi, pogled u ogledalo ju je probudio bolje nego šalica najjačeg espressa. Podočnjaci, crvenilo po blijedom licu, stanjene trepavice do neprepoznatljivosti i pretjerano počupane, naravno, home made, obrve. A tek kosa? Recimo da ju je trebala oprati barem jučer, ali je koristila šampon za suho pranje, no danas nema šanse! Dok malu umirim, nahranim, ulovim za pelene pa odvedem psa na pi…. van, pa do jaslica kroz gužvu u centru, ma zaboravi. Dry shampoo , indeed!!!

Day 1 after ….

6:00 ujutro, alarm na telefonu urla iz petnih žila jer je noć prije zaboravila smanjiti glasnoću. Panično pikanje po zaslonu da se zaustavi galama, nastavilo se sa nabadanjem na noktima do kupaonice ne bi li imala još koju minutu za sebe prije nego se gremlin probudi. I pas. Kad kažemo da je najosnovnije uspjela obaviti, ali da dalje nije stigla, znamo o čemu pišem. S djetetom u naručju izlazi iz dječje sobe, i opet ogledalo iz pakla. Blijeda slika Alise prije čarobnog, obiteljskog života. Ma koga zavaravam? Izgleda kao smrt na dopustu. Malena je u to dohvatila Alisinu dugu kosu i počela se igrati s njom. Hmm, kosa je duga, ne zna kad je zadnji put bila na šišanju. A da napravi nešto kao maloj? I to je bolje nego niski rep, bezličan i na rubu da ga mazne. Ok. Idemo. Onako kako je radila kao klinka, pramen preko pramena, čisto da ne bude monotono.

O bože, možda može proći u kakvom žurnalu, ali izgleda kao djevojka sa sela. Pa mala joj izgleda više cool. Cut, cut, cut!!!  Kosa joj je tanka, ali opet ako ju odreže, kosa se mora prati svaki dan, sušiti, stilizirati, nemaju baš svi prirodne slapove na glavi. Netko ima i vlasuljice….

Odlučila se za malo urbaniju varijantu.

Izgleda bolje. Sad se to nosi. A za nakon posla, trk po malu u jaslice pa na dječji rođendan kod Kraljice Srca. Svi imate takve, zato molim ne komentirati. Tamo će ju jednako „uspješne“ i savršene mame koje nemaju baš nikakve probleme s majčinstvom, blagonaklono darivati dvosmislenim komplimentima. A da stavi jednu ukosnicu, onako za ukras, …. Ma ne, stavit će ih više. Danas se i to nosi. Izgleda bolje. Ozbiljnije. Kosa je baš kao da se na njoj dugo radilo.

Day 2 after…

6:00, Ludi Šeširdžija se vratio s puta, danas se slavi. On će bedinat malu zečicu dok je Alisa zabavljena sama sa sobom. Pas je imao kratko pi… pred vrata haustora.  Kupaonica je njezina. Svježe oprana kosa, nema vremena za uvijanje, ali, i to je u redu. Nakon sinoćnjeg nastupa gdje su „frendice“ hvalile njezin look, odlučila je nastaviti u tom ritmu. Uvije lijevo, uvije desno, digne i kopča koja je godinama stajala u ladici ide na svoje mjesto. Super. Za posao idealno. Svježe, uredno, ne ugrožava nikoga.

A onda nakon posla trk doma promijeniti outfit i van na cugu s frendicama. Nije ih vidjela u ovom stoljeću. Vani je pakleno vruće, sva se uparila s ovom frizurom. Super je ali, draga vlasuljice, ideš u zrak J.

Day 3 after…

5:45 sama bez alarma! Budi se sama, mala još spava, valjda je pozitivna vibra prešla s Alise na nju. Alisa grabi psa i juri van na krug po kvartu.  Alisa ide krug po kvartu. Morala sam još jednom napisati da i sebe uvjerim. Stvarno ide. Dobrovoljno. Prije 6:00. Čista pozitiva. Ludi Šeširdžija nema credit za to. Spava neiskoristiv. A kosa? Što s one dvije dlake u vlasuljici koje su visile kao i njezina vlasnica zadnjih par godina? Hehe, prijatelja blizu, neprijatelja još bliže. Pozitiva iznutra prema van pa i od tih mlohavih dlaka na glavi nastaju interesantne kreacije. Danas bi mogla nešto što će prekriti izvinutu kosu od sinoćnjeg pletenja. Spleti ju cijelu. Stvarno dobro izgleda. Zadovoljni odraz s poluosmijehom u ogledalu iz pakla. Prolazi!

Večer će uzeti za malu. Ludi Š. ima radnu večeru. Mala njoj, ona maloj i kroz igru nastane frizura za obiteljski album.

Day 4 after…

5:45 opet sama! Kupaonica, pas na cijeloj šetnji, šalica čaja, malena kao navijena tutnja lijevo-desno, Alisa smirena. Ludi Š. primjećuje promjenu, ali je lekcija naučena. Ne pita dok mu se ne kaže. Danas Alisa ima važan sastanak, možda donese promaknuće. Mora biti business look, ali ne bi htjela odstupiti od razvoja svoje nove ja. Klasična odjeća s frizurom kojoj je kiralni centar malo pobjegao…. Detalj koji ne može proći nezamijećeno.

Mlada kolegica s posla je oduševljena s njezinom maštovitom frizurom. Moli za pomoć. Ima dečka koji je kupio Harley, i sad mu želi pokazati da ga podupire, onako na ženski način. Spretni prstići izvežbani na kosici kćeri, odrade zadatak kao profesionalka. Et voila….

Day 5 after….

Trebam li pisati kako počinje? Što zatim slijedi i kuda sve to vodi?  Ogledalo iz pakla je postalo ogledalo koje mami osmijeh. Alisa je toliko zavoljela slobodu mašte da je svim poznanicama pokazivala kako to radi, kojoj bi što dobro stajalo, kako upariti s prigodom i pritom ne propustiti ono najbitnije. Dobro se zabaviti.

Zaključak

Sve smo mi Alisa, s Ludim Š., gremlinima koji nam dođu prije ili poslije, četveronožnim popišancima i Kraljicama Srca.  Pokušavamo održavati privid, ukalupiti se (znam, već sam dosadna), i zadovoljavati norme i tuđe potrebe. Nije li vrijeme za nas? Da prođemo kroz paradu ugnjetavača ženskih prava, onako doslovno kroz nju, da ju prerežemo, i kažemo „dosta, ja želim sebe, ja trebam sebe da bi spasila sebe“. Da probudimo vučice koje stoljećima spavaju u svima nama, da ih čujemo i zaričemo, „mi smo stvarateljice naše mašte…“

S poštovanjem,

 

Andrea

www.toniandguy.com

https://www.facebook.com/ToniandGuyZagreb/

https://www.instagram.com/toniandguyzagreb/?hl=hr

 

 

Kategorije : Moda
Oznake :