BITI AUTENTIČAN

000001 09/07/2022 No Comments

BITI AUTENTIČAN

Zanimljivo je kako me sustižu iste lekcije kroz godine, samo što ih s vremenom razumijem na dubljem nivou. To je isto kao kad pročitamo knjigu nakon 10 godina i shvatimo je na potpuno drukčiji način. Vjerujem da ste se i sami našli u takvim situacijama. Rekla bih da se to zove odrastanje. Svakodnevno imamo priliku rasti i postati bolja verzije sebe, ali sami odlučujemo hoćemo li uskočiti u taj vlak.

U ovom blogu odlučila sam da će tema biti poziv na buđenje i osvještavanje da smo svi ISTI. To je nešto što sam duboko osvijestila i tijekom hipnoterapijskog rada s ljudima različitih godišta, profesija i nacionalnosti. Svi smo mi ljudi koji prolaze borbe sa svojom podsvješću. Svi donosimo odluke, patimo, suočavamo se sa strahovima, padamo, dižemo se, plačemo, smijemo se, volimo, sanjamo… I svatko od nas ima svoj put. Koliko god nam se ponekad nečiji put čini suludim i pogrešnim, nemojte ga suditi. Možda samo ne razumijete njegovu autentičnost. Kao što je Krist rekao: “Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen.”

informationcroatia

Ne razumijem zašto se kršćanska crkva protivi yogi, hipnozi i sličnim tehnikama. Vjerujem da ima izuzetaka, ali globlano, u medijima i među kršćanima govori se protiv prakse takve vrste. Hipnoterapija je samo jedan putokaz prema sebi, prema unutra, prema Bogu. Samo što taj putokaz daje slobodu izbora percpecije Boga. Svatko bira put kojim će kročiti, riječi koje će koristiti i misli kojima će utjecati na ovaj svijet. No, jesmo li zbilja slobodoumni kao što mislimo ili smo tek uvjetovani odgojem i kulturom u kojoj živimo?

Iako su mali koraci, vidljivi su. Mentalitet hrvatskog naroda se mijenja. Drago mi je vidjeti da se i kod nas sve više prepoznaje rad i pozitivan ishod hipnoterapija, prema uzoru na druge europske zemlje koje već desetljećima koriste pomoć različitih psihoterapija pri redovitoj mentalnoj i emotivnoj higijeni.

Kolizija, prasak, sudar dvaju svjetova… Na vratima piše vuci, a ja ih guram. Koliko puta mi se to dogodilo? U prosjeku sam na svaka vrata tako nasrtala. A onda sam počela čitati što piše na njima. Kažu da je Einstein rekao ‘Nothing happens until something moves’. Taj pomak se događa na svim razinama našeg postojanja. Čudesne situacije krenu se događati kada otpustimo iz rječnika ‘moram’, te se prepustimo unutarnjem impulsu da nas usmjeri tamo gdje trebamo biti. A kad shvatimo da smo točno tu i željeli poći, naš život dobije potpuno novu dimenziju.

Kad sam na fakultetu čula izraz ‘cjeloživotno učenje’, prihvatila sam ga samo u profesionalnom smislu, no s vremenom sam pojmu nadodala veliku vrijednost. Istinski vjerujem da onog, koji se pita i istražuje svijet, cjeloživotno učenje i mističnost života ne prestaju inspirirati do zadnjeg trena njegova življenja.

 

Una Čulić

www.autentik.hr
https://www.facebook.com/autentikspirit/
https://www.youtube.com/channel/UCLQqJh1X6lGpdeXgsMq1iOw

Tečajevi dronova