CRNA RIJEKA

000001 20/10/2020 No Comments

CRNA RIJEKA

Nije daleko od mista na kojem spavam. Da, moja kućica u prašumi i moj krevet su jako blizu ovoj nepredvidljivoj rici koja svaki dan minja boju i veličinu. Nekada je posjetim samo da bi se okupa u njoj, nekada da bi je sluša šta mi govori, a nekada je krenem istraživati zajedno sa džunglom oko nje. Lokalni ljudi je zovu Crna rijeka iako joj to nije ime. Crna je zbog boje pijeska kojeg ova uvijek divlja voda podiže sa dna.

Spustio sam se potokom kroz uski kanjon. Doveo me ravno do rijeke. Napravio Australski splav i skočio u turbulentnu vodu. Savladavao brzace i široke predjele. Nekada bi pogledao krošnje pune zelenih papagaja i nebo puno lešinara. Život u džungli oko mene je bio nevjerojatan. Pun i bogat.

informationcroatia

Došao sam do dijela kojeg nisam mogao proći. Ludo opasan brzac koji je udarao u kameni zid i stvarao jako opasnu vodenu rupu u koju kada upadneš nema natrag.

Odlučim se popeti u džunglu koja je obrasla veliku planinu. Nakon sati i sati mačetanja napokon sam se dokopao makadama kojeg lokalci koriste za izvlačenje drva iz šume. Osjetija san olakšanje, kao da sam se naša u svojoj kuhinji. Iako ne volim ovakve putove i njihov razlog postojanja, ovome sam se nekako razveselio. Kao da mi je život spasio.

 

Vedran Bađun

www.vedran-badun.com
https://www.facebook.com/gladiador.badun
https://www.instagram.com/vedranbadun_adventures/?hl=en

Tečajevi dronova