Dora 2019 / Moje viđenje – Zoran Škugor

000001 11/01/2019 1 Comment

Dora 2019 / Moje viđenje – Zoran Škugor

Htv je donio dobru odluku da se Dora vrati u Opatiju i prijašnjem načinu odlučivanja, tj. da o pobjedniku odlučuju gledatelji uz male ekrane i žiri.

Pozvali su me na press konferenciju u povodu Dore, gdje je rečeno da će orkestar HTV-a pratiti sve izvođače koji budu nastupali na Dori.  S obzirom na moje dugogodišnje iskustvo pitam se može li taj orkestar opravdati izvedbene kriterije najnovije dance produkcije i u potpunosti zadovoljiti kriterije takvih producenata, autora i izvođača, dakle sve one koji imaju aranžerski zahtjevnije dance pjesme, naravno ako takve uđu i uopće budu uvrštene u najuži  izbor?

Postavljam sam sebi pitanje na koje trenutno nemam odgovor, da eliminacijom takvih modernijih pristupa možemo čak i naštetiti pojedinim timovima, koji su se maksimalno angažirali i pristupili realizaciji svoje produkcije vrlo ozbiljno?

To je jedno od većih pitanja koje me muči?

Kao i svake godine uoči Dore se po kuloarima priča o eventualnim pobjednicima, kojih uvijek ima nekoliko koje se smatra sigurnima.

Ne znam tko je favorit jer u ovom trenutku nitko nema tako veliki hit, koji bi nekog izvođača favorizirao ako bi se prijavio.

Po meni bi nas trebao predstavljati  netko s iznimnim vokalom i  s odličnom pjesmom, produciranom i koncipiranom prema svjetskim kriterijima, i napravljenom po općeprihvatljivim svjetskim standardima.

Naime, zadnjih godina se podigla kvaliteta pjesama i produkcije na Eurosongu, tako da se to mora uvažavati i imati u vidu, pri izboru našeg predstavnika-ce.

Naš veliki problem koji nije često naglašavan, možda čak i zanemarivan je i taj da  i naša dijaspora nije previše zainteresirana da svojim glasovanjem za našeg predstavnika-icu pripomognu da hr predstavnik-ica bude što bolje plasiran-a.

Uskoro možete pročitati i moje nove blogove na Freeoglasniku,

Zoran Škugor

https://www.facebook.com/zoran.skugor.3

Oznake :