DRUGA POLUFINALNA VEČER-EUROSONG 2022. ITALIJA, TORINO

000001 12/05/2020 No Comments

DRUGA POLUFINALNA VEČER-EUROSONG 2022. ITALIJA, TORINO

01. Finska – Uvod glazbeni odličan i strofa je ok, modulacije prije refrena ok, ali stari rock je u pitanju. Bon Jovi prije 15 g. Solo ok, ali bridge je napravio dobru pripremu za refren, gdje se i publika priključila, ok rock.
02. Izrael – Uvod zanimljiv – uvod pjesme je ok, melodijska linija ok, refren izvrstan, solo s vokalom i ples ok.
03. Srbija – Potpuno drukčiji od svega.
04. Azerbajdžan – Uvod i strofa ok, uvod u refren vrlo zanimljiv, refren također zanimljiv, uvodi su ponovo odrađeni ok, refreni očekivano dobrii i efektni, falseti izvrsni i kraj efektan, vokal ok.
05. Gruzija – Otkačena pjesma, ritam dobar, pjesma čudna, ali ok. Vokali ne baš. Cirkus.
06. Malta – Uvod ok, strofa intonacija je bila malo niža za pjevačicu, refreni komercijalni, vokalno nije impresivna.
07. San Marino – Uvod ok, strofa nista posebno, refren zanimljiv, pjesma ok, ali ne s velikim glazbenim potencijalom, solo na gitari je dobar.

informationcroatia

08. Australia – Uvod izvrstan, strofa odlična, refren odličan, cijela pjema izvrsna, pjevanje, melodijske linije i kontrola glasa, bridge opet briljantan, refren je izvrstan i kontrola glasa savršena.
09. Cipar – Uvod etno, strofa ok, refren etno, ali zanimljiva melodijska linija, uobičajeni istočni melos.
10. Irska – Uvod ok, strofa ništa posebno, refren zanimljiv, pjevanje nije savršeno, aranžman u midlu, ali sve u svemu ok, ali ništa posebno, bridge otkačen, ocjena samo ok.
11. Sjeverna Makedonija – Uvod jako ok, strofa odlična, vokal vrlo interesantan, refren nije pratio prvi dio i vokalno refren nije na istom nivou kao strofe, gdje je glas samouvjereniji, refreni su slabiji od strofa, ali pjesma je jako dobra i izvođačica sigurna na sceni.
12. Estonija – Uvod odličan strofe fenomenalne, refren ok, kombinacija country- a, pjesma je odlična i vesela.
13. Rumunjska – Uvod zanimljiv, refreni ok, produkcija ok, pjesma dobro zamišljena, vokal nije briljantan, lage na refrenima spuštene, ali pjesma ima dobru atmosferu, produkcijski kriteriji su zadovoljeni, bridge ok, latino stil. Ok.
14. Poljska – Uvod jako zanimljiv, strofa zanimljiva, ali vokal ne prati pjesmu, prvi dio refrena pao, drugi dio podigao pjesmu. Druga strofa s ritmom je ok, ali ništa posebno, falseti na refrenu su ok, bridge je ok, ali refren opet pada na prvom djelu. Kraj ok.e, ali prekompliciran.
15. Crna Gora – Uvod ok, strofa ok, drugi dio je zanimljiv, vokal jako dobar, ritam daje snagu, ali produkcijski nije dorađen do kraja, dizanje u refren je ok, ali i ne komercijalan, ali melodijske linije su zanimljive, kraj ok.
16. Belgija – Uvod odličan, strofa također, aranžman i melodije su odlične, pjevanje je odlično, bridge ok, sve u svemu pjesma je jako ok. Kraj izvrstan. Pjesma je jako dobra.
17. Švedska – Ulazak u strofu izvrstan, melodija i aranžman u strofi su odlični, gudači u aranžmanu izvrsni, ritam fenomenalan, refren izvrstan, produkcija odlična, vokal ok, bridge zadovoljava kriterije, aranžman i produkcijja su bačeni u drugi plan, ali sve zajedno zvuči izvrsno.
18. Češka – Uvod ok, strofa ok melodijski interesantna, refren dobar aranžerski i melodija odlični, i sve je odrađeno profesionalno, pjevanje ne prati pjesmu, ali u kombinaciji sa svime zvuči jako ok.

Švedska je najveći favorit, zajedno s Australijom. Druga večer je bila puno jača od prve večeri. Bit će zanimljivo gledati finalnu večer.

 

Marin Bukmir

 

Kategorije : Glazba