Dubai – HIPA / NAJNOVIJI BLOG

000001 03/01/2019 No Comments

Dubai – HIPA / NAJNOVIJI BLOG

Tijekom svog boravka i rada u Francuskoj početkom 2017. primio sam poziv iz UAE da sam postao jedan od ukupno 24 nominiranih dobitnika nagrade za svoju fotografiju na međunarodnom natječaju HIPA (Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum International Photo Award).

HIPA je najbogatije fotografsko natjecanje na svijetu, gdje ukupan fond nagrada iznosi gotovo pola milijuna dolara i održava se već osmu godinu. Pokrovitelj je princ Dubaija, stoga niti ne čudi da se radi o prilično izdašnim nagradama i jednom od najprestižnijih natjecanja uopće.

Ali, naći se među 24 sretnika,  na natjecanju gdje je prijavljeno nekoliko  stotina tisuća fotografija iz cijelog svijeta i biti odabran od strane eminentnih žirija zasigurno nije mala stvar. Stoga, spakirao sam sve potrebne stvari u kofer i krenuo iz Marseillesa put Dubaija.

Klasičan pogled kroz avionski prozorčić, vedro nebo i vedrina u srcu i mislima tokom cijelih 5 predivnih dana u Emiratima.

Slijetanje u večernjim satima i pogled na svjetlucavi Dubai.

Fotka koja me dovela u Dubai! Vretence okupano rosnim kapima sa kružićima u pozadini kao rezultat defokusiranih i reflektirajućih kapljica. Fotku sam inače napravio  starim manualcem iz 50-ih godina prošlog stoljeća, legendarnim objektivom, Trioplan 100/2.8.

Uslijedio je smještaj u luksuznom hotelu kraj Dubai Creek-a…

Svečana dodjela nagrada održala se u Dubai Operi, oko 200-tinjak metara od najviše zgrade na svijetu – Burj Khalifa koja mjeri rekordnih 828 metara visine.

Još ponešto čudesnih zgrada iz neposredne blizine hotela, koje neprestano niču iz pijeska..

I naravno, nezaobilazan, najluksuzniji hotel na svijetu Burj al Arab sa 7 zvjezdica.

No, krenimo na dodjelu nagrada…

Ispred Dubai Opera House dočekao nas je crveni tepih….

Detalji iz unutrašnjosti prije ulaska u dvoranu.

Ulazak u dvoranu…

Precious moments… i trenuci slave.

Predivan trofej za osvojeno drugo mjesto u Open color kategoriji.

I certifikat od princa Dubaija..

Idući dan nakon proslave bila je press konferencija i izjave pobjednika. Svatko od nas imao je svoj stol gdje su nas dočekale vlastite fotografije kao i knjiga nagrađenih, te finalista.

Ostatak slobodnog vremena proveo sam fotkajući grad, te sam uživao u stvaranju noćnih snimaka i  panorama.

Za kraj, počastio sam se odlaskom na najvišu zgradu na svijetu, Burj Khalifu i sa samog vrha dočekao me jedan od najljepših pogleda na grad ….

U idućem blogu pokazat ću Vam fotke i doživljaje iz Sharjaha, a do onda više fotki pogledajte na mojim stranicama, te naravno na Facebook-u i Instragramu 😉

www.sharpeyephoto.com

www.fotokreacija.com

https://www.facebook.com/PetarSabolSharpeyePhotography/

https://www.instagram.com/petarsharpeyesabol/

 

Petar Sabol Sharpeye

 

Kategorije : Foto Putopisci
Oznake :