FILERI

000001 29/01/2019 No Comments

FILERI

Dobar dan.

Danas sam vam htjela ispričati nešto, za što možda mislite da nije u mojoj domeni.

…ali ima smisla, vidjet ćete…..

Radi se o tretmanu plazmom. To je tretman za pomlađivanje i regeneraciju kože. (PRGF), dakle…estetika, ali što ćete; danas vam je sve estetika. Svi se furaju na to, a mi samo sve pratimo.

Prvo ću vam objasniti kako smo uopće došli na tu ideju. Vidjet ćete da smo spontano uplovili u to.

Naime, mi zubari brinemo o zdravlju vaših zuba, usta i ljepotu svega toga. Anatomiju smo savladali, radimo na vrlo malom radnom polju i moramo biti vrlo precizni i smireni. Injekcijsku iglu držimo u rukama svakih pola sata i ima nas koji to radimo vrlo lijepo i nježno. Sve što napravimo treba biti i estetski i zadovoljavajuće.

Eh…idemo dalje…danas se ugrađuju implantati kao rutinska stvar. Mi to također radimo. Da bi bili bolji za pacijente  i razlikovali se od drugih ordinacija, jer danas je to nužno, uz ugradnju implantata i kod nekih težih vađenja zuba stavljamo plazmu u rane i oko implantata, jer nam to ubrzava cijeljenje, okoštavanje i smanjuje bol i otok.

Educirali smo se za to, kupili stroj koji centrifugira krv pacijenta, kako bismo dobili plazmu i iskoristili je.

Dakle, počeli smo se baviti tretmanom plazme u oralnoj kirurgiji. (PRGF)

Nakon toga je BTI institut koji je sve to izumio, rekao, a zašto mi to ne bismo koristili i za regeneraciju kože. Uz to u našoj domeni počinje velika era estetskih neinvazivnih zahvata tako da smo mi dr. med. dent. dobili prednost pred ostalima, jer smo spretni i precizni i uvrstili smo i te tretmane u naš asortiman usluga.

Educirala sam se za primjenu hijalurona, botoksa i naravno plazme. S obzirom da je plazma stvarno biokompatibilna, nema mogućnosti alergijskih reakcija.

Taj tretman je moj favorit. Zove se PRGF (Plasma Reach in Growth Factors).

Sad ću vam objasniti o čemu se radi….

Dakle, treba nam malo vaše krvi koju stavljamo u stroj za centrifugu. Dobivenu plazmu iniciramo iglicama najmanjeg promjera u kožu vašeg lica. Prije tretmana se lice namaže anestetskom kremom, da bi neugoda bila što manja.

Plazma se rasporedi po koži lica, a lijepo se može urediti i vrat, dekolte i ruke. Doziranje i režim tretmana se određuje ovisno o stadiju starenja kože.

Općenito, tretman se sastoji od tri primjene s razmakom od jednog mjeseca, a nakon toga ovisno o dobi pacijenta 1 x godišnje. Kažu da se od tridesete godine starosti primjenjuje kao preventiva starenja, a nakon četrdeset i pete kao regenerativni tretman. Uštrcavanjem plazme koja je bogata faktorima rasta potičemo stanice kože na proizvodnju kolagena, elastina i hijalurona.

Nema kreme koja može napraviti takav efekt. Ova metoda može poboljšati bilo koji drugi dermo-kozmetički zahvat.

Koža postaje svjetlija, sjajnija i elastičnija. Bore neće nestati, ali novi sjaj će se primijetiti. Svi će vam reći „kako dobro izgledaš, kaj si bila na godišnjem?“ Kontraindikacija nema, osim kod ljudi koji piju tablete za razrjeđivanje krvi i koji su skloni herpesu.

Mnogi nogometaši koriste ovu metodu, ali za bolna koljena, a ne lice. Zato su Angelina Jolie i Danijela Martinović i ostali odabrali ovu metodu kao osnovnu terapiju pomlađivanja.

Poslije tretmana stavljamo masku od plazme koja blagotvorno djeluje i već nakon nekoliko sati, sve posljedice bockanja se smire. Može se dogoditi neki mali hematom, ako baš pogodim kapilaru, ali vrlo rijetko i vrlo malo. Malo pudera i stvar je riješena, za par dana nestaje.

Eto…danas ni zubar nije što je nekad bio, ali moram priznati da me jako veseli ovaj tretman i što vam danas nisam morala pričati o važnosti ispravnog pranja zuba.

Svejedno….danas ih dobro operite!

…do pisanja….

 

Inga Vučković dr. med. dent.

https://www.stomatologija-vuckovic.hr

 

Oznake :