GRISSINI OD SJEMENKI BEZ ORAŠASTIH PLODOVA

000001 13.09.2020. No Comments

GRISSINI OD SJEMENKI BEZ ORAŠASTIH PLODOVA

Ovi grissini su tako jednostavni za izradu, a ujedno ne sadrže gluten, mliječne proizvode, jaja, kvasac i orašaste plodove. Zahvaljujući sadržaju sjemenki i gustog punomasnog kokosovog mlijeka daju finu punoću okusa, a prednost im je što ih možete grickati u bilo koje doba dana, od doručka, međuobroka pa do večere.

Sastojci:

  • • 80 g sjemenki suncokreta
  • • 75 g sjemenki sezama
  • • 80 g tapioke + dodatno za oblikovanje
  • • 1 ½ žlica prehrambenog kvasca
  • • 1 žličica soli
  • • 100 g punomasnog gustog kokosovog mlijeka

Priprema:

U blenderu ili multipraktiku sameljite sjemenke do fine smjese brašna. Smjesu prebacite u zdjelu i dodajte joj suhe sastojke. Pomiješajte i na kraju dodajte mokre sastojke. Uzmite list papira za pečenje, po potrebi na njega stavite malo tapioke i oblikujte smjesu u obliku grissinija. Svaki komad premažite s malo maslinovog ulja i po želji pospite sjemenkama. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Recept je iz kuharice “Zdravo i slasno bez glutena II” – Sve bolesti započinju u crijevima

 

Helena Jakoliš

https://www.facebook.com/zdravlje2212

https://www.facebook.com/zdravoislasno.net

https://www.zdravoislasno.net/

https://www.instagram.com/zdravoislasno/?hl=en

 

Kategorije : Hrana
Oznake :