GRISSINI OD SJEMENKI BEZ ORAŠASTIH PLODOVA
000001 17/05/2022 No Comments
Ovi grissini su tako jednostavni za izradu, a ujedno ne sadrže gluten, mliječne proizvode, jaja, kvasac i orašaste plodove. Zahvaljujući sadržaju sjemenki i gustog punomasnog kokosovog mlijeka daju finu punoću okusa, a prednost im je što ih možete grickati u bilo koje doba dana, od doručka, međuobroka pa do večere.
Sastojci:
- • 80 g sjemenki suncokreta
- • 75 g sjemenki sezama
- • 80 g tapioke + dodatno za oblikovanje
- • 1 ½ žlica prehrambenog kvasca
- • 1 žličica soli
- • 100 g punomasnog gustog kokosovog mlijeka
Priprema:
U blenderu ili multipraktiku sameljite sjemenke do fine smjese brašna. Smjesu prebacite u zdjelu i dodajte joj suhe sastojke. Pomiješajte i na kraju dodajte mokre sastojke. Uzmite list papira za pečenje, po potrebi na njega stavite malo tapioke i oblikujte smjesu u obliku grissinija. Svaki komad premažite s malo maslinovog ulja i po želji pospite sjemenkama. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C oko 20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Recept je iz kuharice “Zdravo i slasno bez glutena II” – Sve bolesti započinju u crijevima
Helena Jakoliš
https://www.facebook.com/zdravlje2212
https://www.facebook.com/zdravoislasno.net
https://www.zdravoislasno.net/
https://www.instagram.com/zdravoislasno/?hl=en
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena. obavezna polja su označena *