Igra prijestolja – Game Over

000001 08/02/2019 No Comments

Igra prijestolja – Game Over

Puno pišem o voljenom Gradu, gradu s velikim G! Mnogi ga nazivaju i King’s Landing, štoviše mnogi na svijetu ga kao takvog i prepoznaju. Za to je “zaslužna” mega popularna serija “Game Of Thrones”, u prijevodu Igra prijestolja. Unazad nekoliko godina dijelovi te serije koja je sada u osmoj i završnoj sezoni snimani su u Dubrovniku. Pa je Dubrovnik postao King’s Landing, kraljevstvo koje ste mogli prepoznati ako pratite seriju iako su dodani mnogi specijalni efekti, na filmu zvani CGI. Ova jedinstvena serija sa fenomenalnom vrhunskom produkcijom osvojila je mnoge fanove diljem svijeta koji iz godine u godinu dolaze sve više i posjećuju lokacije gdje je snimana. Sjećam se prije par  godina bilo je svega dva, tri vodiča koji su vodili ove ture, a sad ih ima ne zna im se broj. Na ulicama Dubrovnika srest ćete i ljude odjevene kao likovi iz serije pa i kraljicu zmajeva (s zmajem na ramenu) koji i meni izmame osmijeh na lice. Ljudi se stvarno znaju previše zaluditi filmovima pa pređu u krajnost. Nisam zaluđena ovom serijom, ali volim je pogledati iako ne baš redovito.

Povod ovom blogu je pretposljednja epizoda zadnje sezone koja je prije koji dan prikazana na HBO čija je ovo najskuplja i najbolja serija. U toj epizodi kraljica zmajeva leti na svom zmaju iznad King’s Landinga (Grada) i potpuno ga spali. Sruše se Lovrjenac i Minčeta, zapale mnoge ulice, kuće, krovovi i ima “krvi do koljena”. Prilično brutalno i neočekivano.

A što će tek biti u zadnjoj epizodi koja nas čeka u ponedjeljak 20. svibnja?! Cijeli svijet to s nestrpljenjem očekuje.

Puno se pisalo o tome je li Hrvatska iskoristila “Game Of Thrones” za marketing prema svjetskim tržištima i brojnim fanovima koji će sigurno i u sljedećim godinama dolaziti na lokacije snimanja, a odgovor nam dolazi već ovog ponedjeljka. Ovaj događaj je bio obavijen velom tajne, potpisani su ugovori o tajnosti s HBO-om, i radilo se na tome dugo.

Upravo će Dubrovnik – King’s Landing biti prvi grad u Europi u kojem će se u suradnji HBO, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika prikazati zadnja epizoda ove popularne serije. Sve će se to dogoditi točno u 7 sati ujutro na tajnoj lokaciji na kojoj će biti prisutno tristotinjak uzvanika iz 13 zemalja, među kojima predstavnici HBO-a, brojni strani i domaći novinari kao i najpoznatiji blogeri kojima su Igre prijestolja specijalizacija. Kako će završiti omiljeni junaci poput Daenerys, Sanse, Jon Snowa, Cersei, Tyriona i drugih te hoće li King’s Landing potpuno nestati sa lica zemlje znat ćemo već ovog ponedjeljka.

Adio Vam!

 

Darija

https://www.facebook.com/darijamikulandra

https://www.instagram.com/babyblue55/?hl=hr

Kategorije : Putopisci
Oznake :