IMPLANTATI UMJESTO “GEBISA” (ALL ON 4 / 6)

000001 31/07/2019 No Comments

IMPLANTATI UMJESTO “GEBISA” (ALL ON 4 / 6)

Dobar dan vam želim.

Nadam se da ste dobro i spremni za saznati nešto novo. Naša populacija ima vrlo loše zube , tako da nakon 60-te godine veliki broj ljudi nema niti jedan svoj zub. Možda vam se to čini strašno, ali i nije tako strašno.
Sjećam se kad sam bila mala kako sam izbezumljeno gledala bakinu prijateljicu koja je stalno nešto radila sa zubima. Stalno je škljocala, mljackala, a vidjela sam da su joj čak jedanput ispali kad je kihnula. Bio je to pravi šok za mene. Pošto je moj tata bio zubar, baka i ja smo prijavile slučaj, pa je prijateljica dobila nove proteze. Poslije toga je bilo bolje, ali ne znam da li joj je još koji put ispala usred nekog druženja.
Danas je situacija sasvim drukčija. Danas se ne trebate bojati da će vam“ gebis“ ispasti.

ZAŠTO?

Zato jer danas postoje metode koje vam omogućuju zube koji ne ispadaju jer su fiksirani za implantate. Znam pogodili ste, već ste čuli za metodu „ALL on four“. Sigurno ste već guglali ako vas je to zanimalo. Malo ću vam pojasniti što je to zapravo.

All-on-4 i All-on-6 su implanto-protetski zahvati totalne rekonstrukcije čeljusti. Predstavljaju pravu revoluciju u stomatologiji jer omogućuju nastajanje novog osmijeha za samo 24 sata. Kada kažemo novog osmijeha, mislimo na fiksne zube. U tradicionalnom načinu nadoknade kompletne bezubosti, bez ili pomoću implantata, fiksni zubi se ne mogu izraditi tako brzo.

Kako je to onda moguće kod All on 4 i All on 6 zahvata?

Privremeni akrilatni hibridni most izrađuje se i fiksira u roku 24 sata nakon operacije na 4 ili 6 implantata koje smo neposredno nakon ugradnje opteretili. Na taj način, povratak u uobičajen život moguć je već sutradan. Ne trebate se bojati, ne boli! Uz anesteziju svi postupci su bezbolni.

Kako smo zapravo došli do toga?

Nedugo nakon što je diplomirao, dr. Paulo Malo počeo se baviti mišlju kako brzo i trajno pomoći bezubim pacijentima. Stvorio je koncept trenutnog opterećenja 4 implantata. 1998. godine ovaj koncept prepoznat je od strane struke kao jedan od najznačajnijih napredaka u području implantologije, ali i stomatologije općenito.
All-on-4 / All-on-6 –ima svoje prednosti:

• najbrže fiksno rješenje za bezube ili gotovo bezube pacijente = 24 sata do novog osmijeha
• zadovoljava istovremeno funkcionalnu i estetsku komponentu osmijeha
• trenutna funkcija (mogućnost žvakanja i pravilnog izgovora)
• poboljšana kvaliteta života
• jednostavno održavanje oralne higijene
• ne treba raditi nadogradnju kosti ni podizanje sinusa
• totalna rekonstrukcija svih zuba na samo 4 ili 6 implantata
• potpuno prirodan izgled lica i osmijeha
• bez nadraživanja desni
• sprječava i zaustavlja gubitak kosti
• u slučaju popravka mosta, vrlo lako se skida i relativno brzo reparira
• nema umjetnog nepca u gornjoj čeljusti kao što je to slučaj kod proteze
• okus hrane je prirodan kao da pacijent jede vlastitim zubima
• vraća samopouzdanje.

To su sve prednosti, kojih stvarno nije malo.

Dakle, sada znamo da ako imamo loše zube koji su osuđeni na vađenje ne trebamo biti tužni, jer imamo dobar izbor metoda za nadoknadu zuba. Moramo znati da loši i upaljeni zubi koji se klimaju i imaju duboke džepove samo ugrožavaju naše zdravlje. Stoga je bolje maknuti te zube i na taj način eliminirati bakterije koje postoje oko tih zuba. One mogu biti uzrok različitih bolesti.

Znate li da vam mogu stradati bubrezi, srce i zglobovi zbog takvih zuba?

Zato trebate biti sretni da se riješite loših zuba i da dobijete nove. Stoga krenite s veseljem i pjesmom po nove zube i ničega se ne bojte. Uz pjesmu i osmjeh po „All on 4“.

Za danas toliko , slijedeći put ću vam detaljno objasniti tijek izrade. Ovo je zagrijavanje. Želim vas naučiti da nikad nije onako kako izgleda. Uvijek može biti bolje.

Do skorog čitanja.

Inga Vučković dr. med. dent.
https://www.stomatologija-vuckovic.hr

Oznake :