KAD PREDSJEDNIK KAŽE DA JE BIJESAN…

000001 26/07/2019 No Comments

KAD PREDSJEDNIK KAŽE DA JE BIJESAN…

Kad predsjednik kaže da je bijesan…

… a premijer kaže da on nije, ali zna što je bjesnoća i pritom spomene svjetski dan borbe protiv bjesnoće…

Zapravo sam ostao ugodno iznenađen činjenicom da premijer zna za svjetski dan borbe protiv bjesnoće (28.9.) i zna da je bjesnoća zarazna bolest i baš sam se zapitao hoće li reći još nešto i zna li uopće još nešto o tome. Ali, nije. Čak i da zna više, nije rekao više jer cilj nije bio promovirati svjetsku borbu protiv bjesnoće i hrvatske rezultate na tom polju nego komentirati Predsjednika Republike i njegove izjave. Šteta. Malo više od toga, ne da javnosti ne bi bilo previše nego bi bilo i dobro i korisno, možda i politički. Kako obojica znaju komunicirati mnoge teme, mogli su i ovu malo ispromovirati jer je to društveno i zdravstveno opravdano, ali „nema se vremena” za takvo nešto (jer nisu milijarde u pitanju) dok traju rasprave sa političkim neistomišljenicima (a one su vječne – svi znamo i zašto).

Samo jednom dobrom izjavom u nacionalnim medijima, i premijer i predsjednik su mogli napraviti veliku zadovoljštinu svima onima koji su zaslužni za današnji status Hrvatske po pitanju bjesnoće, kad je bjesnoća već spomenuta. No, od samog statusa Hrvatske puno je važnije to što u Hrvatskoj živimo bez straha još i od bjesnoće.

A što je premijer, kao dobar poznavatelj europskih ciljeva, mogao reći kada se već osvrnuo na bjesnoću? Da iz objektivnih razloga Hrvatska možda malo kasni, ali uspješno sudjeluje u ostvarenju europskog cilja iskorjenjivanja bjesnoće na čitavom europskom kontinentu jer zahvaljujući našim veterinarima nemamo niti jedan slučaj bjesnoće još od 2014. godine. A borimo se desetljećima, cijepljenjem pasa, mačaka, pitomih vretica, pa i lisica.

No, je li bjesnoća uopće veterinarska tema možda bi bolje znali oni koji sve znaju. Ne mislim ovdje upravo na predsjednika koji je „sve znao” nego na sve one koji svoje pravo glasa koriste za borbu za nešto o čemu jedva da imaju pojma.

Kada je zdravlje životinja u pitanju – slušajte i poslušajte veterinare, a o tome kako i kada zdravlje životinja može ugroziti i vaše zdravlje, poslušajte ih još više i bolje.

Uvažite mišljenje i preporuke veterinara i omogućite im da nastave borbu protiv bjesnoće.
Oni ne znaju „sve”, ali za bjesnoću su stručnjaci par excellence.

 

Veterina portal

http://veterina.com.hr

Kategorije : Ljubimci
Oznake :