Kosa, moj neprijatelj

000001 05/01/2019 3 Comments

Kosa, moj neprijatelj

Kosa, njena ljepota i raznolikost, ali iz moje perspektive kako da ona ne postane svakodnevni  opstruktivni faktor u procesu prihvaćanja odraza u ogledalu od kad postanemo svjesne sebe, pa dok se ne uvjerimo da nam više nije stalo.

Trendovi traju kratko

 

Svakodnevno nas stilisti bombardiraju s novim trendovima u bojama i šišanju, ali je li to doista potrebno? Primjenjivo na meni?

Ako imamo ravnu kosu, žudimo za kovrčavom, ako imamo kovrčavu, žudimo za ravnom, s dugom kosom gledamo kratke frizure gdje se teksturom ili češljanjem mijenja cijeli stil, a s kratkom kosom gledamo elegantno podignutu kosu u različitim kreacijama od ležernih do strogo poslovnih. Nikad zadovoljne.

Vjerujem da je svaka osoba bila u situaciji da joj je pao mrak na oči nakon realizirane trenutne inspiracije kod frizera, barem jednom. Meni se dogodilo i više puta. Prirodno sam tamno blond, ali sam boju kose mijenjala od platinaste, svijetlo smeđe, tamno smeđe ginger, tamnocrvene, sa šiškama dužim, malo kraćim, jako kratkim, kosom dužine do struka, pa do pola leđa, ispod ramena, ispod uha, i trenutno klasičan bob. Malo iznad ramena. Opet blond.

Sjećam se kad sam odrezala šiške na nagovor kolegice da se to „baš nosi ove sezone i bilo bi mi super“, mjesec iza se promijenio trend i nosio se dugi bob. Kako poduprijeti novonastali trend kad mi nedostaje pedalj kose na šiškama?! I tada, prije 20 godina, doputovalo mi u glavu, da svaka žena treba imati svoj stav, karakter koji se vidi na prvi pogled.

Zašto raditi promjenu?

ZATO ŠTO VI TO ŽELITE!

Konzultirajte se sa svojim frizerom kad mu sjednete na stolac. Ipak ste dobrovoljno došle. Ispričajte što bi ste htjele, pokažite sliku, i nemojte se naljutiti ako vam kaže da to nije za vas, već vam ponudi blažu varijantu. Boja nema samo jednu nijansu, stilski izričaj nema striktnu dužinu. Timski rad je od izuzetne važnosti u stvaranju novog izgleda.

Kada raditi promjenu?

Danas, sutra, kad god zaželite. Trendovi ne postoje da bi smo ih slijepo slijedile. Boja tena i očiju, šminka koju nosite svaki dan, vaš karakter, sve to utječe na boju kose i frizuru koja će vas otvoriti, definirati , učiniti zadovoljnom. Boja ne mora biti permanentna, probajte kolor šampone, polupermanentne boje, poigrajte se.

Kakve promjene?

 Kao što sam prije napisala, boja kose je nešto što se najviše uoči i doživi kao promjena, ali budite realne, i ponavljam, timski rad. Frizer je na vašoj strani.

Ja jako volim dugu kosu, ali s obzirom da sam ju prala svaki dan, a tanka je i nikakvo uvijanje nije trajalo do podneva, a kamoli do kraja radnog dana, vezala sam ju u različite kreacije. U kasnim 20-ima i 30-ima. S 40 sam počela kratiti, shvatila sam da dobar rez znači manje posla ujutro za mene, uz rotacijsku četku i malo pjene, svaki dan sam izgledala kao „svježe iz salona“.  Mali razgovor sa sobom uvijek pomaže.

 Ona je tako cool…

 Bila sam potištena kad bih vidjela sve te kreacije dok sam hodala ulicama Londona, Pariza, L.A., Berlina.

Toliko mašte, kreativnosti, slobode. Ja sam uvijek bila klasika, sigurna sredina.

Bez izleta. Dok mi nije bilo dosta mene takve. Danas, nosim što želim. Da se razumijemo, moj posao nije kreativan, radim u farma vodama, i druga strana stola mjeri sve na meni od tona do slike. No, i u toj situaciji mogu napraviti odmak, da još uvijek bude business look, koji ne ostavlja mjesta za diskusiju.

A vikendi su samo moji…


 Hmmm,…. a muški rod?

Nije namjerno na kraju ove priče. Volim ih vidjeti uređene, od malih klinaca koji dođu s mamom ili tatom u salon, do gospode u najboljim godinama. Stil je stil, ne troši se, već dobiva na vrijednosti kako ga čuvamo i njegujemo kroz vrijeme. No ovo je tema za drugi blog…

Za Kraj

 Tu sam, kao mama tri velike kćeri, zaposlena žena i životna partnerica, koja želi brzu, kvalitetnu i vrhunsku uslugu, s podrškom frizera u svim fazama procesa otkrivanja sebe. Nemam vremena ujutro, još manje navečer, a vikend parcijalno. I to ne baš svaki.

Ako mi se želite pridružiti na tom putu, i podijeliti samnom svoja iskustva, javite se… Uvijek ste dobrodošli.

 

S poštovanjem,

Andrea

www.toniandguy.com

https://www.facebook.com/ToniandGuyZagreb/

https://www.instagram.com/toniandguyzagreb/?hl=hr

Kategorije : Moda
Oznake :