Prati me / Follow me

000001 03/11/2018 2 Comments

Prati me / Follow me

 

Dragi moji, nadam se da Vam je super dan. Ja sam Mada Peršić i na prostorima Freeoglasnika moći ćete predahnuti i razveseliti se uz moje zapise. Najbolje da Vam se malo predstavim da znate ko Vam piše. Glumica sam i doktorica. I bila sam u hrvatskom Topmodelu. To je otprilike to.

Uvijek mi slobodno u komentarima pišite što Vas zanima, o čemu biste željeli da pišem, koga biste iz glumačkog svijeta željeli da intervjuiram. Veselit će me čitati Vaše komentare i svakako ću ih uvažavati. Glumom sam se i počela baviti zato jer glumački poziv podrazumijeva komunikaciju s velikim (ili manjim, ili srednjim) brojem ljudi. Bez komunikacije nema glume, nema ni kazališta ni filma ni serija. A nema ni Instagrama.

Pokušat ću Vam uvijek iskreno pisati o onome što me u datom momentu najviše zanima, a to je u ovom konkretnom mementu – Instagram. Kako ja u svemu kasnim (u sazrijevanju, kasnim na kave, na sastanke, na predstave, malo sam prestara otisla u Topmodel, malo prestara upisala Glumu ) tako sam i Instagram profil otvorila nedavno, s 10ak godina zakašnjenja.

Dakle moje instagramsko kašnjenje zaista je moje najveće životno kašnjenje, naime, otvorila sam ga kada je već zaista postalo nepristojno ne imati Instagram. U 3 mjeseca skupila sam 1500 followersa. Velik mi je bio gušt preko Instagrama, kao metonimije društvenog života, istraživati ljudsku, našu prirodu.

Zasada Vam mogu reći da nije dovoljno imati samo dobar sadržaj, tj. dobre fotke, niti samo biti dobar i požrtvovan, niti samo imati utjecajne prijatelje/pratitelje. Za uspješan Instagram profil potrebno je čini mi se, svo troje. Kao i u životu, mislim. To je ako si nepoznat do srednje poznat. Drugo je ako si npr Severina ili Zoran Šprajc. Oni su imali svoj težak i uspješan put i prije Instagrama, a Instagram brojem njihovih pratitelja samo potpisuje njihov zasluženi uspjeh i utjecaj.

Znači, koliko sam iskustvom shvatila: valjalo bi nekako snimiti super fotke.

To je iz poštovanja prema vlastitim pratiteljima, vlastitoj publici. Ako su ljudi kliknuli taj follow gumb na Tvom profilu, ili ako su Ti došli na predstavu, nekako je lijepo da poštuješ njihovo vrijeme i daješ im najbolje/najduhovitije/ može i najiskrenije/ može i najtužnije slike. I glumu. Da sa svojom publikom komuniciraš a ne da im podvaljuješ nešto što sam ne bi kupio. Iz tog istog poštovanja ide i angažiranje oko postova Tvojih followersa.

Kao i u životu: ne valja ako si narcis i samim sobom zaokupljen. Instagram, kao i život, čini mi se, služi većma za zabavu i uzajamnost, a ne za lov na slavu pod svaku cijenu.

Slava će već doći. Ako ju želiš, naravno. Bitni su i utjecajni prijatelji, ali ne govorim o vezama.

Evo, dat ću Vam jedan instagramski primjer: dok sam imala samo 300tinjak followersa objavila sam video koji se duhovito ticao pjesme La Miami, hita MC Stojana. Možda ste čuli za čovjeka, jako je popularan. Ova konkretna pjesma ima mu 50 milijuna pregleda. Konkurira po pregledima npr. Ariani Grande. Ugl., MC Stojan je moj duhoviti video uradak, bez da me prije poznavao, objavio na svom Storyju, i zahvaljujući njegovoj objavi upratilo me 300 ljudi.

Uzajamno smo si pomogli. Ja sam bila još jedan fan koji potvrđuje njegovu slavu a on je meni dao malo slave bez da se njegova umanjila, dapače, povećala se.

Dakle, dragi moji, zaključujem da, kao i u životu, sreću i slavu množimo, a ne gubimo, dajući ju, ili dijeleći ju s drugima. Slažete li se ? Kakva su Vaša iskustva ? Slobodno ih podijelite u komentarima.

Btw., sviđaju li Vam se slike?

Odlučila sam malo obnoviti svoje manekensko znanje i isprobati neke nove poze. Koja Vam se najviše sviđa ?

Pusa i do idućeg posta ili, zapravo, do rasprave u komentarima, a i dalje,

 

Voli Vas Vaša Mada

https://www.instagram.com/malamadafakat/?hl=hr

https://www.facebook.com/mada.persic

Kategorije : Gluma
Oznake :