MOJE ISKUSTVO S HIPNOTSKOM REGRESIJOM – LOMAČA / 1 DIO

000001 07/03/2020 No Comments

MOJE ISKUSTVO S HIPNOTSKOM REGRESIJOM  – LOMAČA / 1 DIO

U nastavku, kroz dva dijela, iznijeti ću vam svoju prvu regresijsku traumu. Razumijem kako bi netko opisanu traumu lako mogao svrstati pod plod moje mašte, ali ne vežem se za to. Svjesna sam koliko mi je taj proces pomogao u otpuštanju emotivnog naboja, u razumijevanju vlastitih postupaka iz prošlosti, trenutnih uvjerenja i ograničenja te u zacjeljivanju rana koje sam očekivala da će netko drugi izliječiti. Proces rada sa sobom često nije ugodan, no vrijedi svaki trud našeg bića jer s upoznavanjem sebe, upoznajemo i svijet oko sebe.

Lomača

Doba inkvizicije. Imam 7 godina. Živim u selu jedne francuske pokrajine. Osjećam da živim sama s majkom koja je travarka i uči me kako koristiti biljke za hranu i lijekove. Majka mi je dala ime Pia. Pored kolibe, prostire se prekrasna šuma i livada šumskog bilja na kojoj se sada nalazim. Čujem ženski vrisak iz drvene kolibe. Dvoje muškaraca izlazi van, sjedaju na konje i jašu prema sjeveru. Ja sam sakrivena u travi, ne vide me. Osjećam ogromnu bol u utrobi. Odlazim do kolibe. Moja majka je silovana i nasilno ozlijeđena. Ubrzo nakon, umire od obilnog krvarenja. Ostajem sama. Hranim se biljem, a po vodu odlazim do obližnje rijeke kako me majka naučila. Nakon nekoliko tjedana, na livadu dolazi žena na crnom konju. Žena je visoka, duge crne kose i velikih smeđih očiju. Približava mi se. Malo me promatra, kao i unutrašnjost kolibe. Zaključuje da živim sama pa me odlučuje uzeti sa sobom. Deset godina nakon, vidim da me žena odgojila kao svoju kćer, dok ja prema njoj osjećam strahopoštovanje. Osjećam njenu zadivljenost prema mojem znanju o svojstvima bilja. Tijekom godina naučila me kuhati biljne napitke koji daju različite pozitivne učinke za um i tijelo. Želi da ju zovem Majka. Osjećam zahvalnost što me našla jer znam da ne bih preživjela zimu kao dijete, no nešto je jezivo u njenim očima od prvog dana. Ne osjećam se opušteno s njom. Imam osjećaj kao da me njene oči gledaju gdje god idem, čak i kad je nema kod kuće. Nalazim se u velikom zamku. Ovdje živim zajedno s njom i jednim starijem muškarcem koji je njen sluga. Zove se Rene. On održava zamak, kuha i brine se o konjima. Prema njemu osjećam toplinu u srcu. On brine o meni kad nje nema. Zadnjih par godina Majka sve češće odlazi u grad, a sve manje je sa mnom u zamku. Trudi se biti svaku nedjelju kod kuće, dok u ponedjeljak ujutro zajedno odlazimo u grad na sajam. Pomisao na sajam budi radost u meni. Oko sebe vidim različite ljude, šarenilo, kaos, buku. Sviđa mi taj kontrast sajma i našeg zamka. No, Majka mi ne daje previše vremena za istraživanje. Uvijek me ima na oku. Iako, osjećam da se na tom sajmu rodila ljubav. Zaljubljena sam u mladog muškarca, kovačevog sina. Ljubav mi je uzvraćena od prvog pogleda. Cijelo tijelo mi gori od uzbuđenja kad ga vidim. Zove se Darell. Nakon određenog vremena, Darell moli Majku za moju ruku, no ona ga hladno odbija. Vidim kako je preklinjem danima da me pusti da odem s njom u grad kako bih ga opet vidjela, a ona mi zabranjuje odlaske do daljnjeg.

Mladog kovača smatra velikom smetnjom. Osjećam njen strah. Govori mi kako mora otići na put i da je vjerojatno neće biti mjesec dana. Vidno je uznemirena i kaže kako moram dobro čuvati ovaj dvorac kad nje nema. Daje mi knjigu punu raznih spisa i slika. Govori mi o crnoj magiji i njenim učincima i kaže kako neki napitci nisu bezazleni. Naređuje mi kako tu knjigu moram čuvati kao svoj život i ako joj se netko približi, neka je zapalim. Osjećam veliki strah koji me vraća u sjećanje na dan kada je moja prava majka preminula. Gledam je kako odlazi na crnom konju. Knjiga mi je u rukama. Vidim kako je čitam danima. Dio pripravaka znam i sama spremiti jer se rade od bilja. No, zbunjuju me oni dijelovi koji sadrže životinjske i ljudske dijelove te kamenje, kristale i materijale od metala. Osjećam kako svakim danom moj nemir i želja za odlaskom iz dvorca rastu.

Nastavit će se…

 

Una

www.autentik.hr

https://www.facebook.com/autentikspirit/

https://www.youtube.com/channel/UCLQqJh1X6lGpdeXgsMq1iOw

 

Oznake :