MOJE VIĐENJE SITUACIJE U DRŽAVI

000001 12/08/2019 No Comments

MOJE VIĐENJE SITUACIJE U DRŽAVI

Država je jedan kompleksan i kompliciran sustav, prepun birokratskih zamki. Smatram da je birokracija jedan od osnovnih problema naše države. Birokratski aparat je prevelik, neučinkovit i prekompliciran.

Problem našeg društva su jal i velika ljubomora na tuđi uspjeh. Svatko tko je u našoj državi originalan i inovativan, u nekim trenucima dolazi do zida, zida ljudi bez ideja i volje za radom.

Trenutno radim na jednom prekrasnom i nadasve humanom projektu „Lijepa na djelu“. Projekt  je pokrenula udruga „Doktore, hitno!“ i tri prekrasne žene Anja, Irena i Eleonora koje su i osnivačice udruge.

Velika mi je čast što su me zvale da se pridružim njihovoj humanitarnoj akciji. U ovoj akciji mogu sudjelovati svi građani i institucije svojim donacijama, a ja kao vizažistica u suradnji s udrugom „Doktore, hitno!“ organiziram tečajeve šminkanja po popularnoj cijeni. Sva prikupljena sredstva namijenjena su za kupnju prehrambenih i higijenskih potrepština za samohrane majke socijalno ugrožene.

Kako sam i sama samohrana majka jako dobro razumijem kako je teško skrbiti sam za obitelj i svom djetetu biti otac i majka.

Humanitarnom akcijom „Lijepa na djelu“ želimo ukazati na problem našeg pravosudnog sustava koji je spor i neučinkovit. Naime sporovi oko dobivanja alimentacije u pravilu traju od sedam do deset godina.

Pitam se što bi ta djeca trebala u tom periodu, prestat jesti, školovati se, rasti… dok se hrvatsko sudstvo smiluje dodijeliti im alimentaciju?

Institucijama su puna usta demografije i nataliteta, ali… prvo se pobrinimo za djecu koju imamo u državi, a tako ćemo se onda znati pobrinuti i za buduće generacije.

 

Maja Gašpic Banić

https://www.instagram.com/majamakeup/?hl=hr

https://www.facebook.com/makeupmajabanic/

https://www.youtube.com/channel/UCzCN2xenfAmU7hdMtsl_abA

Kategorije : Moda
Oznake :