NOVI BLOGER, NOVA TEMA

000001 26/03/2020 No Comments

NOVI BLOGER, NOVA TEMA

Moje ime je Tomislav Salopek i osnivač sam Edukacijsko motivacijskog instituta Hansei. Centar i smisao mog života već petnaest godina s jednom malom pauzom o kojoj ću u idućem blogu je frizerski zanat.

U Zagrebu sam završio Obrtničku školu za osobne usluge i svoju praksu i asistenturu odradio u Mona lisi International koja je bila pod vodstvom gospodina Amira Bečirevića, frizera i edukatora koji je postavio temelje tehnike vrhunskog rada u frizerskoj industriji na ovim prostorima i u ono vrijeme bio jedini takve vrste salon i akademija na svjetskom nivou u našim prostorima.

informationcroatia

Sustav rada i prenašanja znanja koji sam tamo upoznao bio je vrlo precizan i organiziran do zadnjeg detalja. U jednoj takvoj okolini bilo je neminovno shvatiti kako je ovo zanimanje puno više od posla. Ovo je poziv koji moraš voljeti i živjeti.

Zašto pitaju se mnogi koji će reći, “pa to je samo kosa”.

Kada se teorija svlada, najmanje je stvar kose. To je odnos koji se gradi od onog prvog trenutka kad klijent ili klijentica zakorače u prostor vašeg kreativnog djelovanja. Prepoznati želju i očekivanja osobe koja nam je ukazala povjerenje iziskuje i jako dobru pedagošku i psihološku sposobnost procjene o kojoj uvelike može zavisti ispravno zacrtan željeni rezultat.

Biti povlašten, djelovati i utjecati na nečiji imidž i dojam koji će nečija pojava ostavljati na okolinu, je nešto neprocjenjivo za svakoga tko istinski živi i diše ovaj poziv.

Kroz tekstove koje ću vam pisati, probat ću iskreno i bez cenzure otvoriti svijet kose kako klijentima tako i kolegama koji nose radost i teret struke. Pokušat ću savjetima i preispitivanjima pružiti potporu mladima kao i već gotovim frizerima.

Analizirat ćemo promjene koje dolaze i one koje su već naša svakodnevica, a koje na dobar ili loš način utječu na daljnji smjer i razvoj ove umjetničke forme, zvane frizerska struka.

Tehnologije koje su zamjena za staro mogu se implementirati bez štete jedino s velikom dozom znanja i shvaćanja kako uvijek moramo znati od kuda dolazimo i kako bi mogli znati kuda idemo.

Na kraju dana moramo barem pokušati shvatiti kako bi svaki zanat trebalo za početak voljeti i raditi s puno žara energije i ljubavi. Poštivati ga i zastupati dostojanstveno i profesionalno jer jedino tako ćemo postići da ga i oni koji nisu u njemu počnu doživljavati na ispravan način.

Kako bi se mogli osjećati da radimo nešto ispravno i vrijedno, okolina u kojoj djelujemo mora odisati posebnošću. U protivnom, nećemo moći pronaći smisao svakodnevnice kojoj doprinosimo.

 

Tomislav Salopek

www.facebook.com/education.hansei

Kategorije : Moda