Povratak u prošlost ; Abu Dhabi, Dubai, Sharjah….

000001 01/12/2018 1 Comment

Povratak u prošlost ; Abu Dhabi, Dubai, Sharjah….

Kada pogledate ovu sliku, prva asocijacija je raskoš, bogatstvo. Da, u pravu ste.

Iako je to moj treći posjet Ujedinjenim Arapskim Emiratima moram priznati da sam svaki put iznova fasciniran tim blještavilom, arhitektonskim čudom.

Možda se pitate kako sam završio tu?  Ne, nisam imao love da si priuštim putovanje iz snova i  odmor tamo, već sam svakih 3 puta dosad bio pozvan tamo od strane (pre) bogatih Sheika, I to redom u Abu Dhabi 2012. godine od strane Sheik Sultana Bin Tahnoon Al Nahyana gdje sam bio nagrađen za prvo mjesto u kategoriji ‘Macro’ za fotografiju ‘Natural abstract’ koja je u mojoj relativno kratkoj ali plodonosnoj fotografskoj karijeri bila nagrađena oko stotinjak puta te je trajno pohranjena u nacionalnoj biblioteci u Parizu.

Iste godine, 2012 odlučio sam se prijavit na fotogafska natjecanja i već na prvom međunarodnom salonu fotografije osvojio sam zlatnu medalju. To mi je dalo boost da krenem dalje i otada sam doslovce nezaustavljiv. Tijekom zime iste godine primio sam mail u kojem me njihov sheikh, predsjednik uprave za turizam i kulturu poziva na svečanu dodjelu nagrada u Abu Dhabi. Prelijepih 5 dana, FIAP zlatna medalja, trofej te novčana nagrada.

Otada, do danas skupio sam više od 500 međunarodnih nagrada čime sam postao najnagrađivaniji hrvatski fotograf u nepunih 4 godine, od ukupno 6 koliko traje moja natjecateljska karijera. U tih 6 godina nositelj sam počasnih fotografskih zvanja EFIAP/Platinum ( Excellence Fédération Internationale de l’Art Photographique) i EPSA (Excellence Photographic Society of America). Na ovoj je fotki više od 250 medalja iz više od 30 zemalja svijeta, dok za još barem isto toliko pohvala, diploma i počasnih vrpci jednostavno nema mjesta J.

Dakle, prva fotka koja me odvela u UAE bila je ‘Natural abstract’ te sam tu priliku iskoristio  za pofotkati ogromnu,  ali prelijepu džamiju, Sheikh Zayed grand mosque..

Tada sam napravio  pustinjske pejzaže u pustinji Al Ain, odmah izvan Abu Dhabija.

U idućem blogu pokazat ću Vam fotke i doživljaje iz Dubaija i Sharjaha, u međuvremenu više fotki pogledajte na mojim stranicama, te naravno na Facebook-u i Instragramu. Do onda Vas lijepo pozdravljam i želim sve najbolje u Novoj 2019. godini.

www.sharpeyephoto.com

www.fotokreacija.com

https://www.facebook.com/PetarSabolSharpeyePhotography/

https://www.instagram.com/petarsharpeyesabol/

 

Petar Sabol Sharpeye

Kategorije : Foto Putopisci
Oznake :