POZIRANJE PRED FOTOGRAFOM

000001 21/05/2022 No Comments

POZIRANJE PRED FOTOGRAFOM

Kako pozirati pred fotografom?

Ovo je čest problem i nedoumica mnogih, no kada iskušate ovih nrkoliko trikova, shvatit ćete da nije teško na fotografijama izgledate prirodno i spontano.

Za početak, savjetovala bih vam da odjenete nešto u čemu se osjećate ugodno i samouvjereno. Ne osjećam se ugodno u prekratnim haljinama i preuskim suknjama i znam unaprijed da bi photo session bio prava katastrofa jer bi na fotografijama djelovala nezadovoljno. Biram odjeću u kojoj se mogu kretati jer se često dogodi da do određene lokacije nemamo pristup automobilom, već samo pješačenjem, a i većina fotografija nastane na baš toj , nekoj neodređenoj lokaciji, stoga istražujte!

Ne pretjerujte s make-up-om. Sasvim su vam dovoljni korektor, lagano rumenilo, ruž i maskara za oči. Ljeti koristim samo korektor i ruž a na fotografijama izgledam kao najsretnija osoba na planetu. Budite prirodni, najljepši je bistar, topao pogled.

Opustite se. Pustite si najdražu pjesmu i prepustite se emocijama. Plešite, smijte se, osjećajte se sretno. Za ponešto ozbiljnije portrete, maleni trik koji često funkcionira je taj da skrenete pogled u smjeru obrnutom od fotografa i nakon nekoliko sekundi pogled vratite prema kameri, djelovat ćete neusiljeno.

Budite ono što jeste. U privatnom životu ne nosite potpetice no za photo session ste se odlučili da obujete baš one najviše od 12 cm? Vaša silueta djelovat će trapavo, stoga ako svakodnevno ne nosite visoke pete, odustanite od njih ili odaberite mini peticu od 4 cm.

Kako pozirati? Za početak se pobrinite da stojite uspravno i da vam tijelo nije pogrbljeno. Ekperimentirajte sa raznim kutevima fotografije i nađite pozu koja najljepše odražava vaš izgled. Mali trik za duže noge je da se fotografirate iz nešto nižega kuta, kamerom usmjerenom od visine vaših listova prema ostatku tijela.

Ne znate što s rukama? Nošalantno jednu ruku provucite kroz kosu, podignite obje ruke, položite ruke iza glave, nosite cvijeće… cvijeće uvijek spašava 🙂

Iskušajte burst photo mode. Krećite se a fotoaparat najmestite da uzastopno okine desetak fotografija. Zabava je zajamčena!

A može i ovako.

Do slijedećeg bloga.

Victorija

http://www.blueturpentine.com

https://www.instagram.com/blueturpentine/?hl=hr

https://www.facebook.com/crna0vca

https://www.youtube.com/channel/UCL7mMiT2oJNRMAWSbV1qR0A

Kategorije : Moda
Oznake :