PrimadoNa i PrimadoMa

000001 15/01/2019 No Comments

PrimadoNa i PrimadoMa

Ja sam operetna pjevačica, neću pisati o svojim školama, od svih titula mi je najdraža titula koju dodjeljuju publika i kolege – PrimadoNa i PrimadoMa (kućna nagrada).  Oduvijek sam znala što ću biti. Zaljubljena sam u ljubav, lepršave melodije, melodramatiku, plesni hod, vječno koketiranje i naravno „happy end“.

Nemam svjetsku karijeru jer je nisam niti željela… željela sam dom, obitelj, djecu s kojima ću odrastati i stvarati našu malu povijest. I sve to uz puno pjesme… Analiziram sebe: 1992. rat prekida moje sretno djetinjstvo, ostajem bez doma (u Sarajevu), dolazim u Zagreb i od tada silno čeznem da stvorim svoj topli dom. „Happy End“ žanr, potreba za srećom, izbjegavanje patnje, turobnih i teških tema…

Vrlo rano sam zakoračila na kazališnu scenu, na drugoj godini studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, ulazim na velika vrata u svijet operete. Brzo su me „vrbovale“ (angažirale) tada doduše samo HTV, a dolaskom na tržište i ostalih televizija i ostale TV kuće, s uvijek istom retorikom – „imate zarazan osmijeh“, „vaša vedrina“, „optimistično zračite“… I tako ja već 25 godina zračim po Zagrebu, diljem lijepe naše i okolnih malih susjednih državica…

Sebi sam govorila da ću se smatrati uspješnom ako zadržim taj sjaj djeteta u oku, ako ne izgubim osmijeh negdje po putu… učim, istražujem, promatram, analiziram, igram se, improviziram. Koristim se svim kreativnim trikovima,  ponekad spojim nespojivo, unosim u svoj život boje, mirise, melodije koje moduliraju, mijenjaju ritam, ponekad su melankolične, kako bi već i u idućem trenutku bile euforično raspjevane, uživam u tišini, ne volim disonantne tonove.

Ponekad pucam po šavovima u strci hoću li sve stići, ali još uvijek imam planova, želja, veselim se i znam da ću ih ostvariti, podijeliti s vama i vi ćete mi pomoći da ih realiziram.

Volim vas sve, vaša,

 

Sandra Bagarić

www.sandrabagaric.hr

https://www.facebook.com/sandra.svrco

 

Kategorije : Glazba
Oznake :