PROMIJENI SVOJE OKRUŽENJE I PROMIJENIT ĆEŠ SVOJ ŽIVOT

000001 19/07/2019 No Comments

PROMIJENI SVOJE OKRUŽENJE I PROMIJENIT ĆEŠ SVOJ ŽIVOT

Mi ljudi smo energetska bića.

Voljeti, osjećati ili stvarati vrijednost i bogatstvo uključuje sve oblike energije. Živi svijet zrači energijom, a svi mi okruženi smo okolinom bili toga svjesni ili ne.

U Feng Shui-u ovaj tok energije nazivamo CHI, a drevni Kinezi su zapazili da CHI putuje kroz sva živa i neživa bića, to jest sve što postoji protkano je energijom.

Energija je samo jedna, ni pozitivna, ni negativna. Ono što joj daje pozitivna ili negativna svojstva je prostor, oblik i uvjeti. Može biti Yin ili Yang, to jest pasivna ili aktivna.

Svrha Feng Shui-a je da stvori okružje u kojem se CHI kreće bez zastoja, mekano i nježno jer jedino tada sva živa bića mogu osjetiti njegovu blagodat i pozitivne aspekte.

Ono što je potrebno osigurati za uspješan i zdrav život je nesmetan protok CHI-a. Slijedeći pravilnosti njezinog toka možemo biti zaštićeni i postići stanje dobrog zdravlja, mira, obilja i sreće. Kako bi došli do takvog stanja Feng shui razmatra karakteristike okoline i pojedinca.

Postoji li loš FENG SHUI?

Evo brze samoprocjene.

Postoje trenuci u vašem životu gdje unatoč svim vašim naporima ne ostvarujete značajniji napredak. To je kao da ste zaglavljeni na istom mjestu, zadržani nevidljivom silom.
• Čini se da često propuštate priliku, iako ste marljivi
• Stalno ste iscrpljeni i umorni unatoč snu koji svake noći dobivate
• Stalno ste pod stresom i zabrinuti za prošlost i budućnost
• Držite se uglavnom svoje zone udobnosti i osjećate se neinspiriranima u životu
• Uvijek se razbolite bez očiglednog razloga
• Plaćeni ste pristojno, ali izgleda da nemate dovoljno novca
• Ne možete objasniti pogoršanje odnosa između vas i vaše obitelji ili supružnika
• Zapeli ste u karijeri, poslu bez obzira na to što manje više sve radite ispravno

A što ako vam kažem da nas okružuju sile nevidljive okom, koje nas potiču ili blokiraju u nastojanju da ostvarimo svoje snove.

Feng Shui princip govori nam o 3 osnovna faktora koja se zovu kozmički trio to jest utjecaj neba, zemlje i čovjeka. Nebo je predstavnik stvari na koje ne možemo utjecati, poput na primjer roditelja koje smo izabrali i stvari koje ne možemo mijenjati.

Čovjek sam po sebi ima slobodnu volju a Zemlja je naše okruženje na koje najlakše možemo imati utjecaj, to jest koje možemo mijenjati ili oblikovati.

Dva su načina na koji možemo locirati i usmjeravati dobar CHI te tako poboljšati naše djelovanje.

Jedan je kroz okružje/eksterijer a drugi kroz interijer. Mjesto na kojem najčešće boravite je mjesto na kojem trebate djelovati (ured ili vaš dom).

Zamislite da je CHI ustvari dobar WIFI signal. Zamislite da uđete u kafić i pokušavate se priključiti na mrežu, ali signal je loš to jest nešto ga blokira (zid, druga zgrada i slično). Vi se tada premjestite ili nađete drugo mjesto i pokušate se ponovo ulogirati. Tako i Feng Shui funkcionira.

Ako postoje neki objekti u okružju koji blokiraju ulazak životne energije u vaš prostor to znači da oni ometaju protok energije i ne mogu omogućiti vaš rast i razvoj. Feng Shui savjetnici traže kako ponovo uspostaviti vezu, ali na druge načine jer ne možete tako lako ukloniti vanjske utjecaje jer ne pripadaju vama niti možete utjecati na njih.

Ako se desi da situacija nije baš idealna, tada se iskoriste i aktiviraju druge zone u vašem prostoru na najbolji mogući način.

Zapamtite da se energije ne mogu uništiti već samo usmjeravati, a našim prisustvom i namjerom aktiviramo dobre zone u prostoru i tako mijenjamo sve što želimo poboljšati i promijeniti.

Svjesno promatrajte što se događa oko vas i već ćete tako doći do zapanjujućih otkrića koje bi vam mogle promijeniti život.

Vaša,

LanChi

www.domusdecorum.com

Oznake :