PUT KROZ SAMOIZLIJEČENJE

000001 17/07/2019 No Comments

PUT KROZ SAMOIZLIJEČENJE

Radi situacije uzrokovane koronavirusom, odlučila sam pokrenuti online hipnoterapije. Na ugovoreni online sastanak u 9 sati ujutro, Iva se pojavila s velikim zanimanjem hoće li se moći opustiti preko kamere. Ivi (35) je prije 15 godina dijagnosticiran reumatoidni artritis koji je znatno utjecao na njen život. Zbog te bolesti uzima lijekove koji su joj nužni za kretanje, ali uz to aktivno istražuje načine kako da dodatno ojača vlastitu snagu. Online susret bio je njena šesta hipnoterapija, a dosad je kroz hipnoterapije spoznala sebe na drukčiji način, otvorila kanal prema intuiciji i otpustila mnoga negativna uvjerenja.

Uz praćenje radova znanstvenika Bruce Liptona i Joe Dispenze, koji govore da je um jači od gena, Ivi je bilo lako prihvatiti sugestiju kako promjenom uvjerenja o sebi može ojačati svoje tijelo. U ovoj terapiji željela je raditi na jačanju samouvjerenja i vlastite prirodne sposobnosti samoizlječenja. Iva je jedna od onih ustrajnih ljudi koji su tek nakon nekoliko pokušaja ušli u takozvano radno stanje hipnoze.

Legla je u krevet, zatvorila oči i rekla: „Idemo.“ Nakon nekoliko minuta, utonula je u već poznato, opuštajuće stanje. Na početku terapije, suočavala se s psihološkim transgeneracijskim utjecajima. Zahvaljujući hipnotskoj regresiji, mogla je osjetiti i vidjeti na koji način su njeni preci utjecali na njene roditelje, a roditelji na nju. Osvijestila je dugogodišnji lanac i ponavljajuće obrasce u odnosima. U prekidu tog lanca vidjela je veliku oslobađajuću snagu za kojom je tako dugo čeznula.

Iva se našla sjedeći u pijesku, kao trogodišnja djevojčica. Osjećala je roditeljski strah kojeg je preuzela i posljedično je počela osjećati krivnju. Kao trogodišnjakinja nije razumjela što joj se događa i osjećaj krivnje razvio se u misao da nije dovoljno dobra, a ta misao se tijekom života samo nadograđivala. Prilika u kojoj je ponovno proživjela tu situaciju pomogla joj je otpustiti dugogodišnji osjećaj krivnje.

Sa sviješću odrasle osobe, mogla je razumjeti kako su tada njeni roditelji proživljavali egzistencijalne strahove i svoje borbe, nevezane uz nju. Osvijestila je da je cijeli život preuzimala tuđa negativna emocionalna stanja. Nakon katarze, otišla je do svoje trogodišnje verzije i porazgovarala s njome. Pomogla joj je odbaciti emociju krivnje te joj pružiti ljubav i razumijevanje. Kasnije je ušla u još dublje stanje hipnoze u kojem je plovila izlječujućim vodama svog uma i tijela uz aktivnu imaginaciju.

Pri povratku u budnu svijest, Iva je bila iznenađena jer nije mogla pomaknuti svoje ruke neko kraće vrijeme, baš kao i u hipnoterapiji uživo. Ostatak dana bila je izrazito svjesna svega, sretna i u miru, a sutradan mi je javila kako je dobila bezbolnu menstruaciju, što inače nije uobičajeno. Kaže kako ju je njeno znatiželjno istraživanje dovelo do hipnoterapije koja joj je otvorila vrata do svih ostalih spontanih psihičkih i fizičkih samoizlječenja koja doživljava svakodnevno.

Online hipnoterapije još jednom su mi dokazale kako sami pomičemo granice. Daljina i ograničenja postoje samo u našem umu.

Um je poput padobrana – funkcionira jedino ako je otvoren. (A.E.)

Želiš li pomaknuti vlastite granice?

Do ponovnog susreta.

 

Una Čulić
www.autentik.hr
https://www.facebook.com/autentikspirit/
https://www.youtube.com/channel/UCLQqJh1X6lGpdeXgsMq1iOw

Oznake :