“SUOSJEĆAJNI ŠATOR” NA ZeGeVege FESTIVALU

000001 22/05/2022 No Comments

“SUOSJEĆAJNI ŠATOR” NA ZeGeVege FESTIVALU

Ako ste bili na 12. ZeGeVege festivalu u samom centru Zagreba pretprošlog vikenda, imali ste priliku probati i uživati u vrhunskim veganskim proizvodima i hrani, sudjelovati u kuharskim radionicama i poslušati vrijedna predavanja o veganstvu, zdravlju, suosjećanju i sportu.

Ove godine sam zajedno sa svojom vrijednom VEGAN THUGZ ekipom organizirao „Suosjećajni šator“ na ZeGeVege festivalu. Cilj nam je bio informirati, zabaviti i potaknuti posjetitelje našeg šatora na razmišljanje o veganskom lifestyleu. Kako bi vam dočarao kako nam je bilo na festivalu, volio bi s vama podijeliti neke od aktivnosti koje smo organizirali.

Slatko, čokoladno, vegansko iznenađenje za dobrodošlicu u suosjećajni šator.

U nagradnoj igri „Zapamti i zaradi“ posjetitelji su imali šansu pročitati i zapamtiti nesvakidašnje činjenice o životinjama i veganstvu. Zatim smo ih testirali da vidimo koliko toga su zapamtili i… nagradili. Svi su se potrudili, točno odgovorili na pitanja i zaradili fine, zdrave nagrade.

Častili smo posjetitelje s kavicom, s biljnim mlijekom i cappuccinom kako bi pokazali da kava s biljnim mlijekom može biti ukusna, zdrava i znatno suosjećajnija.

 

Posjetitelji su mogli besplatno gledati (virtualnu realnost) simulaciju iAnimal (pig), koja prikazuje život i „kraj života“ svinja u farmskom uzgoju.

U natjecanju „Tko će brže pojesti?“ posjetitelji su se takmičili tko će brže pojesti slastan veganski brownie sa šlagom.

Oba dana smo kroz cijeli dan prikazivali videa s naših radnih akcija: u azilu za pse Prijatelji Čakovec i u utočištu za životinje KOKI u Sloveniji. Volontiranje i pomaganje azilima i utočištima je ključni dio aktivizma i kreiranja suosjećajnih promjena u društvu.

Upoznali smo posjetitelje festivala s veganima maratoncima kako bi ukazali na dobrobiti i prednosti 100 % biljne prehrane u sportu.

Organizirali smo „Veganski lov na zdravo blago“ u kojem smo nagradili sudionike ove zabavne, nagradne igre s vrhunskim veganskim proizvodima.

Podijelili smo čokoladne kolače… s veganskim šlagom, kako bi pokazali da životinjski proizvodi nisu potrebni za guštanje u finim slatkim delicijama.

U suradnji s bio&bio, radili smo veganski proteinski shake, kako bi počastili posjetitelje i upoznali ih sa zdravim, ukusnim 100 % biljnim sastojcima.

Probajte sami:

stavite 1 zrelu bananu,

2 žlice chia sjemenki,

1 žlicu kikiriki maslaca,

2 žlice zobenih pahuljica,

1 žličicu kakaa u 2 dcl sojinog / rižinog / zobenog / bademovog mlijeka i izblendajte.

Nakon blendanja, ostavite da odstoji 10-ak minuta. Stavite na to žlicu-dvije borovnica ili nekog drugog bobičastog voća i uživajte!

Ako se želite informirati o veganstvu, najbolje mjesto za informacije, savjete i recepte je http://www.veganopolis.net.

 

Dragan Šurlan
http://www.ZagrebBootcamp
https://www.instagram.com/ifeelanimals
https://www.facebook.com/zagrebbootcamp

Kategorije : Zdrava hrana
Oznake :