SURFERSKA REPUBLIKA

000001 23/06/2022 No Comments

SURFERSKA REPUBLIKA

Osim što je poznat po svojim vrhunskim plavcima Dingaču i Postupu, malostonskim školjkama i domaćoj dalmatinskoj kuhinji, Pelješac je u posljednje vrijeme postao svjetski poznat i po windsurfingu. Mjesto Viganj prepuno je zaljubljenika u taj sport, i kada pogledate korčulanski kanal sve se šareni od windurfera i  kitesurfera koji  nošeni vjetrom uživaju jureći po morskim valovima.

Ima tu početnika i pravih profesionalaca koje je zaista užitak gledati kako izvode akrobacije koje su nama smrtnicima fascinantne, a za njih je to dječja igra. Posebno su atraktivni kitesurferi koji velikom brzinom nošeni svojim zmajem traže prikladne valove i onda se katapultiraju nebu pod oblake, izvodeći  pritom razne akrobacije od kojih zastaje dah.

U Vignju se nalazi centar za kitesurfing i watersurfing gdje se, ako ste početnik, možete upisati na osnovni  tečaj i okušati se u ovim zanimljivim sportovima.

Zbog atraktivnosti i uzbudljivosti sve se više ljudi zanima za kitesurfing. Osnovni tečaj traje 4 dana sa ukupno 12 sati učenja, pa ko’ voli nek’ izvoli. Navodno je kitesurfing lakši za naučiti od windsurfinga, iako na prvi pogled ne izgleda tako. Kažu da tko se jednom navuče na ovaj sport , surfa dok je živ. U pravilu ovaj sport nije opasan, ali treba biti pažljiv jer brzine su velike, a i skokovi znaju dosezati visinu od 10-15  metara. Pravi antistres program!

Pozdrav iz surferske republike!

 

Alan

http://www.alangrubelic.com/

https://www.instagram.com/alan.grubelic/?hl=hr

https://www.facebook.com/gruby02dec

Kategorije : Foto Putopisci
Oznake :