VIRTUALNA NE-STVARNOST

000001 07/05/2020 No Comments

VIRTUALNA NE-STVARNOST

Svi imamo svoj put i svoju priču u kojoj su postojali oni koji su nas učili i odgajali kako da damo smisao onom što radimo i živimo. To su bili stvarni ljudi od krvi i mesa puni osjećaja, razumijevanja ponekad strogi i disciplinirani, ali uglavnom pravedni i razboriti.

Zašto bi se trebali zamarati s takvim temama, pa zato jer nam ovo “novo normalno“ uzima previše, a daje premalo. To najbolje možemo vidjeti na mladima koji prebrzo gube interes i koncentraciju. Nude im se neka brza i jednostavnija rješenja koja im onemogućuju da osjete ljubav prema onome što bi trebala biti njihova budućnost i na kraju dolazimo do zaključka da s njima nešto ne valja i da su nesposobni.

Možda je situacija obratna, možda okolina nije uvjerljiva i nije pretjerano sposobna da inspirira i motivira.

Da bi netko vjerovao u nas moramo mu uzvratiti istom mjerom. Da bi nekoga učili moramo biti spremni preuzeti odgovornost za njegove pogreške i biti spremni podijeliti radost i zasluge svakog uspješnog rezultata. Često je energija i žar koji širimo motivacija i pokretač nekima oko i kraj nas.

Mislim da nas u ovom tehnološkom razvoju koji je već jako zagrizao u našu svakodnevnicu, čeka velika borba za male, ali duhovno velike stvari. Zanati koji izumiru nisu samo profit, oni su naš kontakt sa stvarnošću koju trebamo čuvati i prenositi.

informationcroatia

Hoće li rezultat našeg rada biti slučajno uspješan ili svjesno ovisit će o načinu na koji je znanje bilo preneseno na nas. Tehnika rada nas uči i omogućava nam da ispravno pročitamo kako je određeni oblik frizure nastao i koje sve tehničke elemente sadrži u sebi. Tehnika nam daje potrebnu sigurnost i kontrolu u procesu kreativnog izražavanja. Pomaže nam da shvatimo utjecaj podloge na kojoj radimo odnosno, na krajnji rezultat svakog odrezanog pramena. Daje nam odgovor na svako neobrazloženo pitanje u našoj karijeri.

Na kraju, uvijek možemo svirati samo po sluhu i osjećaju, ali note i ritam daju odgovore, šire poglede i spektar mogućnosti. One ne mogu ograničiti našu kreativnost, samo joj mogu dati smisao i odredište.

 

Tomislav Salopek

www.facebook.com/education.hansei

 

Kategorije : Moda