VJERUJETE LI U SUDBINU ILI KORISTITE SLOBODNU VOLJU?

000001 10/08/2019 No Comments

VJERUJETE LI U SUDBINU ILI KORISTITE SLOBODNU VOLJU?

Danas su me razmišljanja odvukla malo dalje od interijera i Feng Shuia, ali opet dovoljno blizu da se zamislim i pitam, što je sudbina i mogu li utjecati na nju?

Veliki sam obožavatelj klasične kineske metafizike i to prvenstveno zato što su to tehnike koje stvarno funkcioniraju, ali ima jedan dio s kojim se zapravo ne mogu baš u potpunosti složiti. Tradicionalni majstori kineske astrologije Bazi snažno su vjerovali u sudbinu i ako je vaša natalna karta pokazivala da ćete biti siromašni, onda je to bilo neporecivo i nije postojalo drugo objašnjenje niti način, osim da se predaš siromaštvu.

Kako sam krenula s učenjem Bazi astrologije moram priznati da se neke stvari ipak mogu promijeniti i to funkcionira u praksi. Možda su ti majstori starih znanja podcijenili utjecaj slobodne volje.

U praksi bi to značilo da ćete biti pasivni primatelj svih informacija i događaja oko vas i zapravo se nećete ni puno truditi mijenjati ono što se vama i oko vas dešava. Uzimat ćete stvari zdravo za gotovo, okrivljavati život i druge ljude da je to vaša karma ili sudbina i da se tu baš ništa ne može napraviti, osim prihvatiti život takav kakav je.

Ja vjerujem da smo svi rođeni s određenim otiskom to jest sudbinom. Ta sudbina može predstavljati velike probleme u vašoj karijeri ili loše odnose s bračnim partnerom, ali na sudbinu u konačnici utječe način na koji reagiramo na okolnosti koje su nam došle u život. Što se mene tiče, naše akcije znače sve.

Da bi imali ispunjen i bogat život ne treba vam super natalna karta koja kaže da će sve biti bajno i sjajno.

Mislim da ono što nam svima treba je svijest o vlastitim potencijalima, snazi, slabostima kao i prilikama i izazovima s kojima se suočavamo. Uz takvo znanje gotovo svatko s dovoljno volje može napraviti djelotvoran plan kako najbolje iskoristiti svoj život.

Uspjeh nije predodređen već je to stvar osobnog izbora, to jest slobodne volje svakog čovjeka.

 

LanChi

www.domusdecorum.com

 

Oznake :