ZAŠTO TREBAMO TRANSFORMACIJU?

000001 02/08/2019 No Comments

ZAŠTO TREBAMO TRANSFORMACIJU?

U svijetu koji postaje stresniji, zagađeniji, uz ubrzanu tehnologiju, veliki je izazov održati zdravo i sretno tijelo i um. Yogi Bhajan koji je donio učenje Kundalini joge na Zapad 1968. rekao je da je ljudsko pravo biti zdrav i sretan. Vjerovao je da je Kundalini joga namijenjena ljudima koji se moraju nositi sa svakodnevnim izazovima i stresom.

Pa kako graditi zdraviji i sretniji život?

Prvo moramo raditi na stvaranju dublje svijesti o sebi i načinu na koji živimo svoj život. Kundalini joga je tehnologija koja nam daje plan da stvorimo zdraviji i sretniji život. Tempo života je postao ubrzaniji, stoga je ključno pronaći alate za svjesni razvoj mentalnog i meditativnog uma, kako bismo živjeli u stanju ravnoteže, smirenosti i intuicije.

U različitim životnim aspektima u situacijama kad smo podložni stresu na našim podsvjesnim razinama kreiramo obrasce stanja koja nas blokiraju da se razvijamo i realiziramo na način na koji  želimo. Postoje specifične Kundalini meditacije za koje je znanstveno dokazano da uklanjaju podsvjesne obrasce, mijenjaju neuronske puteve i uravnotežuju živčani sustav, što utječe na našu sposobnost kako bi živjeli u zdravijem i sretnijem stanju. Kundalini joga nas uči kako izgraditi jači i uravnoteženiji imunološki i žlijezdani sustav te nas istodobno pomlađuje i energizira.

Transformacija je nešto što svi tražimo kad razmišljamo o prakticiranju joge, bilo da smo toga svjesni ili ne. Osobno, živjela sam dugi period vrlo turbulentno, bez nekog odredjenog cilja, radila posao koji me nije ispunjavao i oduzimao mi je veliku količinu energije, bila u vezi koja nije bila dobar izbor za mene.. stvari su tada bile u mojoj glavi poprilično zbrčkane i provodila sam vrijeme na jednoj vrlo nesvjesnoj razini. Poznati životni obrazac u kojem se svatko jednom našao, zar ne ?Ali to me je stanje zapravo i odvelo na moj prvi sat joge. Transformacija koju sam tražila dogodila se u različitim oblicima tijekom 15-godišnjeg razdoblja, ali bez sumnje je Kundalini joga bila najmoćnije, najdublje i najodrživije sredstvo na mom putovanju.

Kundalini joga mijenja energiju. Sve se u Svemiru sastoji od energije, uključujući i nas. Dakle, ako želimo promijeniti bilo koji aspekt svog života, potrebno je promjeniti energiju unutar nas. Kako to radi Kundalini joga? Kombinira fizičko kretanje, dah, zvuk i ritam. Svaka od tih komponenti transformira energiju, ali ako se  kombiniraju skupa na fokusiran način funkcionirat će puno brže, učinci će biti dublji i održiviji. Glavni dio svakog sata Kundalini joge je Kriya -set konceptiran s određenim ciljem. Kriya znači akcija u djelovanju.

Ne trebate ju razumjeti, imati bilo kakvo znanje o njoj ili slijediti bilo kalva kulturna / religijska uvjerenja. Ona jednostavno djeluje. Poput magije!

Iako je praksa Kundalini joge vrlo duboka, istovremeno je suptilna i sigurna. Djeluje brzo i puno ljudi osjeća promjene već nakon prvog sata, ali redovita praksa je svakako uvijek preporuka.

ZAŠTO TREBAMO TRANSFORMACIJU?

Rast je prirodno stanje svakog ljudskog bića. Od vremena kada dođemo na ovaj svijet naše fizičko tijelo raste i mijenja se, htjeli mi to ili ne. I ne možemo promijeniti taj proces. Slično je s našim umom i dušom. Oni se razvijaju samo s rastom i širenjem. Jedan od mojih učitelja je često govorio „Ako se ne širimo, smanjujemo se.“ Kundalini joga omogućuje nam transformaciju i proširenje u lijepom, podržavajućem i svetom okruženju. Pokazat će nam samo onoliko koliko možemo uzeti, a na nama je koliko želimo… Želite li uskočiti u svijet magije, mogućnosti i mira? Ili više volite biti zaglavljeni u poslu, vezi ili nekom drugom aspektu svog života koji vas ne ispunjava? Uvijek imamo izbor. Danas možete početi stvarati i transformirati svoj život, sve što morate učiniti je primijeniti njene transformativne alate.

Dakle, postoji mnogo jednostavnih, moćnih i brzih alata koje možemo primijeniti za promjenu energije u našim tijelima i stanju uma. Kundalini joga je ogromna tehnologija koja se može primijeniti na različite načine u svakodnevnom životu. Dizajnirana je za zaposlene ljude, koji rade, imaju obitelji i druge obaveze, ti alati su zamišljeni da nam pomognu poboljšati kvalitetu života i transformirati nas na višu razinu svijesti.

Voljela bih biti vaš vodič na tom putu. Svakodnevno vidim transformaciju polaznika koji vježbaju sa mnom ili prakticiraju sami osobnu praksu Kundalini joge. Zahvalna sam za sve alate u Kundalini jogi i moja misija je da ih širim koliko je god moguće te da i drugi iskuse njezinu magiju.

Ako ste doživjeli transformaciju u Kundalini jogi, napišite nam o tome u komentarima u nastavku.

Vaša će priča nadahnuti druge.

“Promjena je neizbježna, ali transformacija je svjesni izbor” Heather Ash Amara

 

Dea Tomaš, certificirani učitelj Kundalini Yoge po učenju Yogi Bhajana

www.kundaliniyogajourney.com

https://www.facebook.com/kundaliniartyogajourney/

https://www.instagram.com/kundaliniyogajourney/

Oznake :