ŽIVOT ZVAN HIPNOZA

000001 22/07/2019 No Comments

ŽIVOT ZVAN HIPNOZA

Oduvijek sam bila sanjivo dijete i ponekad mi se činilo kao da živim u paralelnoj stvarnosti, u kutu mog sigurnog svemira. Misli bi mi često lutale i znala sam u šali reći kako je moj hobi sanjarenje. Da mi je netko tada rekao kako će se ostvariti sve o čemu sanjarim, ali da je put do toga težak i pun patnje, možda bih i prestala sanjariti. Srećom, roditelji su me odgajali u duhu istraživačke slobode te mi pružali zdrave temelje i podršku za sve moje daljnje potrage.

Početak upoznavanja sa samom hipnozom povezujem s knjigom o hipnotskoj regresiji koju je napisala Dolores Cannon, još u srednjoj školi. Ta knjiga mi je proširila spektar percepcije o moći našeg uma i podsvijesti. Pročitavši je bila sam uvjerena kako ću jednog dana isprobati hipnotsku regresoterapiju, no tad još nisam ni slutila na koji način će mi hipnoza zapravo promijeniti život.

Hipnoza – dok su neki zadivljeni njome, drugi se od nje ježe, a hipnoza je u suštini sveprisutna u našim životima. Što se tiče ulaska u hipnozu, sigurno ste se ponekad uhvatili kako gledate bez razmišljanja u neku točku u prostoru. E, to je bilo stanje hipnoze. Svaka misao je samohipnoza, sanjarenje je ulazak u početno opuštajuće hipnotsko stanje, dok gledamo televiziju ulazimo u stanje hipnoze, kad tonemo u san ulazimo u stanje hipnoze, hipnotski slušamo i upijamo sugestije od omiljenog nam govornika, doktora, učitelja ili roditelja, dok tehnike masovne hipnoze i subliminalnih sugestija koriste sve velike organizacije – od religija, različitih industrija do marketinških korporacija. Hipnoza je samo jedno od prirodnih stanja naše svijesti i ne treba je se bojati, već dobro upoznati.

Od kako se profesionalno bavim  hipnoterapijom prošlo je samo godinu i četiri mjeseca. Ne pamtim da sam ikad prije doživjela u tako kratkom periodu tako veliku promjenu i skok u osobnom razvoju. Hipnoterapija je za mene poziv i trenutačna postaja  koja mi dokazuje fantastične sposobnosti ljudskog uma. Naučila sam kako um može biti naš najbolji prijatelj, ali i najgori neprijatelj, ovisno o tome koliko se istinski poznajemo. Hipnoza je samo jedna od mnogih tehnika opuštanja koja me uvela u prošireno stanje svijesti i potaknula na razmišljanje koliki je uistinu naš skriveni potencijal.

Moje ime je Una i s vama ću dijeliti iskustva o svom radu s hipnozom i ljudskom podsviješću.

Do ponovnog susreta.

“Čovječanstvu će se dogoditi najveća nesreća onog dana kada sanjari iščeznu.”  F.N.

Sanjarite, propitkujte, budite znatiželjni… 

Fotograf: Marko Hanžeković

 

Una Čulić

https://www.facebook.com/autentikspirit/

https://www.youtube.com/channel/UCLQqJh1X6lGpdeXgsMq1iOw

 

 

 

 

 

 

Oznake :