classiera loader

Uvjeti korištenja

– Freeoglasnik je u vlasništvu Business Advertising j.d.o.o. Vašim oglašavanjem na www.freeoglasnik.hr prihvaćate ove uvjete korištenja. Svi korisnici upoznati s pravilima i uvjetima korištenja u svakom trenutku korištenja i oglašavanja na našoj stranici smatramo da su sva pravila u potpunosti razumjeli i prihvatili. Zadržavamo pravo promjene i dorađivanja uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku, stoga su korisnici dužni pratiti i čitati iste.

– Svaki novi korisnik dužan je registrirati se ukoliko će oglašavati svoje proizvode i usluge na stranicama Free oglasnika. Prilikom registracije korisnik unosi osobne podatke u registracijski obrazac i za njihovu točnost jamči zakonskom odgovornošću. Prikupljeni podatci se pohranjuju u zbirku podataka, a pristup istima ima samo Free oglasnik. Svi korisnici prihvaćanjem ovih pravila dopuštaju uporabu navedenih podataka u svrhu rada sustava i slanja elektroničke pošte.

– U skladu s odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka Free oglasnik štiti privatnost svih svojih korisnika. Osobni podatci dobiveni korištenjem oglasnika se ne dostavljaju trećoj strani niti će se ne bilo koji drugi način zloupotrijebiti.

– Svi vaši oglasi, fotografije, poruke, kontakti, audio i video zapisi koji su objavljeni na internet stranici Free oglasnik su isključiva odgovornost osoba koje su to objavile. Free oglasnik ne može garantirati za točnost i potpunost sadržaja objavljenog od strane naših oglašivača. Svi eventualni sporovi između korisnika i oglašivača po pitanju sadržaja, cijene i sličnog rješavaju se isključivo između korisnika i oglašivača. Free oglasnik se ne može smatrati odgovornim za bilo koji oblik štete nastale njegovim korištenjem.

– Na Free oglasniku zabranjeno je objavljivati i naručivati sadržaje koji su na bilo koji način nezakoniti, štetni, prijeteći ili omalovažavajući. Korisnici se obvezuju da neće objavljivati oglase koji su svojim sadržajem u suprotnosti s Ustavom RH, zakonom i drugim propisima. Free oglasnik će odmah po primitku informacije o nezakonitom sadržaju ukloniti isti sukladno Zakonu o internet trgovini te pritom nije dužan unaprijed obavijestiti korisnika. Korisnicima koji su kršili pravila može biti zabranjeno ili trajno onemogućeno daljnje korištenje Free oglasnika.

– Na Free oglasniku nije dozvoljeno i strogo je zabranjeno objavljivati oglase koji sadrže osobne podatke drugih osoba bez njihove izričite dozvole. Također, korisnici se obvezuju da neće oglašavati robu ili usluge kojima bi se kršila autorska prava drugih osoba.

– Korisnici su dužni odmah prijaviti Free oglasniku neovlašteno korištenje njihovog korisničkog računa. Osoba koja neovlašteno koristi tuđi korisnički račun će odgovarati za to u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Free oglasnik nije odgovoran za neovlašteno korištenje korisničkog računa niti za moguću štetu nastalu na takav način.

– Na našoj internet stranici Free oglasnik korisnik može imati samo jedno korisničko ime.

– Oglasi koje korisnici žele objaviti na Free oglasniku trenutno moraju biti na hrvatskom jeziku. Oglasi bi trebali sadržavati specifične podatke o predmetu ili usluzi koja se nudi ili prodaje. Naslov oglasa trebao bi sadržavati opis predmeta ili usluge. Slike u oglasu trebaju biti reprezentativne slike predmeta koji se prodaje.

– Na stranicama Free oglasnika nije dozvoljeno stavljati linkove konkurentskih stranica i zadržavamo pravo obrisati iste.

– Free oglasnik koristi kolačići kako bi poboljšao iskustvo korištenja naših stranica. Korisnici mogu u postavkama internet preglednika namjestiti da se kolačići ne spremaju, ali ako to učine, postoji i mogućnost da neki dijelovi stranice ne budu radili ispravno.

– Free oglasnik ne odgovara za bilo koju štetu nastalu zbog dostupnosti, nedostupnosti ili brisanja oglasa kao i pogreške u radu ove internet stranice

POLITIKA PRIVATNOSTI

Business Advertising j.d.o.o., sa sjedištem u Dežmanova 1, Zagreb (Grad Zagreb), OIB:41222538378 , izuzetno cijeni privatnost svakog posjetitelja i korisnika usluga našeg portala freeoglasnik.hr

Načela poslovanja s privatnim podacima
Vaša privatnost nam je vrlo važna.
• U našem radu jako pazimo na osobne podatke koje tražimo od vas i na osobne informacije koje prikupljamo kroz vaše korištenje naših usluga.
• Vaše osobne podatke zadržavamo onoliko dugo koliko imamo razlog za to.
• Želimo vam olakšti kontrolu svih informacija koje želite podijeliti javno, a koje ne.
• Cilj nam je transparentno prikupljati i upotrebljavati vaše osobne podatke.
U nastavku se nalazi naš Pravilnik o Privatnosti, koji uključuje i pojašnjava ta načela.

Tko smo mi i što ovaj Pravilnik pokriva

Mi smo tvrtka Business Advertising j.d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu koja nudi oglašavanje putem interneta.

Ovaj Pravilnik o Privatnosti Podataka odnosi se na vaše podatke koje prikupljamo kada koristite našu uslugu, bilo da se radi o mobilnoj ili web aplikaciji.Kroz ovaj Pravilnik, koristit ćemo termin pod “zaštita podataka” kao zajednički naziv za našu web aplikaciju i mobilne aplikacije.

U nastavku je objašnjeno kako prikupljamo, koristimo i dijelimo vaše podatke, zajedno s opcijama koje imate u vezi kontroliranja tih podataka.

Informacije koje prikupljamo

Osobne podatke prikupljamo samo i iskjučivo onda kada ih trebamo za pružanje usluga. Primjerice, kako bismo vam pružili pristup mobilnoj aplikaciji, komunicirali s vama ili poboljšali naše usluge.

Prikupljam podatke koje upisuješ prilikom:

– Registracije, ispunjavanja anketa, upitnika i ostalih online obrazaca,

– Komunikacije s drugim korisnicima kroz Free Oglasnik poruke, pružanja podrške, savjeta ili odgovora na prigovore,

– Plaćanja usluga ili povrata uplaćenih sredstava,

– Drugih aktivnosti na Free Oglasniku.

Osobne podatke prikupljamo na način: automatski kroz korištenje naših servisa.

Informacije koje nam dostavite

Količina i vrsta informacija ovisi o kontekstu i načinu na koji koristimo informacije.

Navesti ćemo nekoliko primjera:

– Osnovni podaci računa te informacije o transakcijama i naplati: od vas tražimo
osnovne informacije kako bismo postavili vaš korisnički račun, te izradili račun za korištenje naših usluga. Primjerice, trebat će nam vaše ime, email adresa i broj telefona, te zakonski određeni podaci za izradu računa za korištenje usluga, te podaci o vašoj kreditnoj kartici ukoliko ako naše usluge plaćate putem kreditne kartice.

– Podaci o vašem poslovanju: kako bismo vam mogli pružiti naše usluge zatražit ćemo
neke informacije o vašem poslovanju. Primjerice, naziv, lokaciju i tip prodajnog mjesta, cjenik vaših proizvoda i usluga, imena korisnika koji će izdavati račune i slično.

– Komunikacija s nama: moguće je da ćemo zatražiti vaše informacije pri komunikaciji s našim timom za podršku korisnicima po pitanju podrške, prilikom odgovaranja na ankete ili kod pitanja o našoj aplikaciji na našim društvenim profilima.

Informacije koje prikupljamo automatski

Na ovaj način prikupljamo informacije automatiziranim putem:

– Informacije iz zapisnika: Kao i većina pružatelja mrežnih usluga, prikupljamo
informacije koje obično omogućuju web preglednici, mobilni uređaji i poslužitelji. To su primjerice vrsta preglednika, IP adresa, jedinstveni identifikatori uređaja, jezična sklonost, web mjesto za referiranje, datum i vrijeme pristupa, operativni sustav, I informacije o mobilnoj mreži. Ti podaci se prikupljaju kada koristite naše usluge.

– Informacije o korištenju: Prikupljamo podatke o vašoj upotrebi naših usluga. Na
primjer, prikupljamo informacije o radnjama koje su korisnici obavili na web lokaciji – drugim riječima, saznajemo tko je što učinio i kada je što učinio u korištenju naše usluge. Također prikupljamo informacije o tome što se događa kada upotrebljavate naše usluge (npr.korištenje pojedinih opcija, način korištenja opcija, itd.) zajedno s informacijama o uređaju (npr. veličina zaslona mobilnog uređaja, naziv mobilne mreže i proizvođača mobilnih uređaja). Ove nam informacije koriste kako bismo saznali na koji način ljudi koriste naše usluge kako bismo ih mogli poboljšati.

– Informacije o lokaciji: Možemo odrediti približnu lokaciju vašeg uređaja prema
vašoj IP adresi. Prikupljamo i upotrebljavamo te informacije kako bismo izračunali koliko osoba koristi naše usluge iz određenih geografskih regija.

– Pohranjene informacije: Moguće je da pristupimo informacijama pohranjenima na
vašem mobilnom uređaju putem naše mobilne aplikacije. Pristupamo ovim pohranjenim podacima putem dozvola operacijskog sustava vašeg uređaja.

Informacije s kolačića i drugih tehnologija: Kolačić je mala količina podataka spremljena na vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju vaše postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Web stranice nemaju memoriju. Ako surfate od kartice do kartice unutar web stranice, nećete biti prepoznati kao isti korisnik na svim karticama. Kolačići omogućuju web stranici da prepozna vaš web preglednik.

Kako koristimo podatke

Vaše podatke koristimo na sljedeći način:

Da bismo vam pružili naše usluge, primjerice, postavljanje i održavanje vašeg računa, pohranu informacija o vašem poslovanju i izdanim računima, ili naplatu za bilo koju od naših usluga;

Za dodatno razvijanje naših usluga – primjerice dodavanjem novih značajki koje smatramo da će korisnicima biti potrebne ili će im pomoći da učinkovitije upravljaju svojim poslovanjem;

Za praćenje i analiziranje trendova i bolje razumijevanje interakcije korisnika s našim uslugama, što nam pomaže u poboljšanju naših usluga i olakšavanju njihova korištenja;

Za praćenje i zaštitu sigurnosti naših usluga, otkrivanje i sprečavanje prijevara i drugih nezakonitih aktivnosti, itd.

Kako bismo s vama podijelili informacije o ponudama i promocijama vezanima uz naše usluge za koje smatramo da biste bili zainteresirani.

Kako bismo prikupili povratne informacije od vas ili vas informirali o novostima u našim uslugama.

Kako bismo personalizirali vaše iskustvo korištenja naših usluga.

Dijeljenje podataka

Mi ne prodajemo osobne informacije naših korisnika!

Informacije o korisnicima dijelimo samo u ograničenim okolnostima, koje su navedene u nastavku, uz odgovarajuće mjere zaštitite:

– Podružnice, zaposlenici i vanjski suradnici: Možemo otkriti informacije o vama
našim podružnicama, našim zaposlenicima i pojedincima koji djeluju kao naši vanjski suradnici i koji trebaju znati te podatke kako bismo omogućili pružanje usluga ili obradu informacija u naše ime. Od naših podružnica, zaposlenika i vanjskih suradnika zahtijevamo da poštuju Pravilnik o Privatnosti Podataka koje dijelimo s njima.
Vanjski partneri: Možemo dijeliti vaše podatke s vanjskim dobavljačima koji trebaju
znati te informacije kako bi nam omogućili pružanje usluge. Ova grupa obuhvaća dobavljače poput pružatelja usluga plaćanja koji obrađuju podatke o kreditnoj i debitnoj kartici. Svi vanjski partneri obvezni su poštivati Pravilnik o Privatnosti Podataka.

– U slučaju zakonske obveze: U slučajevima gdje je to zakonom propisano ili je
neophodno za sprječavanje, otkrivanje ili kažnjavanje kaznenih djela i prijevara, vaši osobni podaci bit će podijeljeni s nadležnim tijelima. Možemo otkriti vaše podatke kao odgovor na sudski nalog ili drugi legitimni zahtjev od strane države.

-Poslovni transfer: U slučaju spajanja s drugom firmom, prodaje imovine tvrtke ili
stjecanjem cijelog ili dijela poslovanja od strane neke druge tvrtke, ili u slučaju da Business Advertising j.d.o.o. prestane poslovati ili uđe u stečaj, informacije o korisniku mogle bi se smatrati imovinom koja se prenesi ili koju stječe treća strana. Ako se bilo koji od tih događaja dogodi, ovaj se Pravilnik o Privatnosti Podataka nastavlja primjenjivati na vaše podatke, a stranka koja prima vaše podatke može nastaviti upotrebljavati vase podatke u skladu s ovim Pravilnikom.

– Združene i neidentificirane informacije: Možemo dijeliti podatke koji su združeni
ili opravdano neidentificirani (ogoljeni), tako da se informacije ne mogu razumno koristiti za identifikaciju osobe. Na primjer, možemo objaviti združene statistike o upotrebi naših usluga.

Sigurnost

Iako nijedna mrežna usluga nije 100% sigurna, ulažemo maksimalni trud u zaštitu vaših podataka od neovlaštenog pristupa, korištenja, izmjene ili uništenja i poduzimamo razumne mjere za to. Koristimo odgovarajuće poslovne sustave i procedure kako bismo zaštitili osobne podatke koje nam dajete. Također koristimo sigurnosne postupke i tehnička i fizička ograničenja za pristup i korištenje osobnih podataka na našim poslužiteljima.

Opcije

Imate nekoliko opcija kontrole kad se radi o vašim podacima:

– Ograničenje podataka koje unosite: ako otvarate račun s nama, možete odabrati da
ne dajete opcionalne informacije, već samo one obvezne. Imajte na umu da, ako ne navedete te informacije, neke značajke naše usluge možda neće biti dostupne.

– Ograničenje pristupa podacima na mobilnom uređaju: Operativni sustav mobilnog
uređaja trebao bi vam omogućiti da prekinete našu mogućnost prikupljanja pohranjenih podataka ili podataka o lokaciji putem naših mobilnih aplikacija. Ako to učinite, možda nećete moći koristiti određene značajke.

– Kontrola elektroničke komunikacije: možete odbiti primanje naših promotivnih
poruka. Ako isključite promotivne poruke i dalje vam možemo slati druge poruke, poput onih o vašem računu i zakonskim obavijestima.

– Odbijanje kolačića u postavkama preglednika: obično možete postaviti preglednik
za uklanjanje ili odbijanje kolačića preglednika prije korištenja naše usluge, ali imajte na umu da određene značajke aplikacije možda neće funkcionirati ispravno bez kolačića ili neće u potpunosti biti prilagođene vašim preferencama.

PRAVO NA INFORMACIJU (PRISTUP PODATCIMA)

Ti si vlasnik svojih podataka i imaš pravo na informaciju koje podatke čuvam ili obrađujem te možeš poslati zahtjev za dodatne informacije.

Zahtjev mogu odbiti ako ne mogu potvrditi tvoj identitet kao vlasnika osobnih podataka ili postoji neko drugo ograničenje.

Svoje podatke možeš vidjeti u sučelju za registrirane korisnike “Moj Profil”.

Ako želiš više informacija ili nisi registrirani korisnik Free Oglasnika pošaljite nam zahtjev pisanim putem na moju adresu ili slanjem elektroničke pošte na adresu [email protected].

PRAVO NA ISPRAVAK PODATAKA

Važno je da imaš točne podatke, povremeno ih provjerite.

Kako bih vam mogli pomoći možemo provesti i provjeru ispravnosti podataka u tehnički i zakonski dopuštenom opsegu, kao što je verifikacija broja telefona, adrese elektroničke pošte i ostalih podataka.

Zahtjev za ispravak mogu odbiti ako ne mogu potvrditi tvoj identitet kao vlasnika osobnih podataka, a obavijestit ću te ako postoji neko drugo ograničenje za ispravak.

Slat ćemo vam podsjetnike o važnosti korištenja ispravnih podataka, molim vas da svoje podatke ispravite kroz sučelje “Moj Profil”.

Ispravak podataka koje koristim za osnovnu identifikaciju (adresa elektroničke pošte, OIB) možeš ostvariti slanjem pismenog zahtjeva s adrese elektroničke pošte prijavljene u vašem korisničkom računu na [email protected].

Ostale stvari koje biste trebali znati

Prijenos informacija

Business Advertising j.d.o.o. pruža usluge na globalnoj razini. Osobni podaci mogu se prenijeti dobavljačima i trećim stranama, koji mogu uključivati internacionalne prijenose osobnihpodataka zemljama čiji se zakoni o zaštiti podataka razlikuju od onih u zemljama članicama Europske unije. Pristupanjem aplikaciji ili korištenjem usluga ili pružanjem informacija na drugi način, pristajete na obradu, prijenos i pohranu podataka u Hrvatskoj i drugim državama.

Promjene Pravilnika o Privatnosti Podataka

Iako će većina promjena vjerojatno biti malena, Business Advertising j.d.o.o. može s vremena na vrijeme mijenjati svoj Pravilnik o Privatnosti Podataka. Mi potičemo posjetitelje da često provjeravaju ovu stranicu za bilo kakve izmjene u Pravilniku o Privatnosti Podataka. Ako dođe do izmjena, obavijestit ćemo vas (primjerice, dodavanjem izjave na našu web stranicu ili slanjem obavijesti putem e-pošte). Vaša daljnja upotreba usluga nakon bilo kakve promjene u ovom Pravilniku predstavljat će vaš pristanak na takvu izmjenu.

Tko je odgovoran za obradu osobnih podataka prikupljenih kroz naše usluge?

Tvrtka Business Advertising j.d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, kontrolira obradu osobnih podataka prikupljenih u svrhu pružanja usluge.

U bilo kojem trenutku imate pravo zatražiti pristup vlastitim podacima, izmjenu ili brisanje netočnih podataka, kao i ograničenje ili prigovor na obradu iz pravnih razloga, te pravo na prijenos podataka.

Da biste ostvarili ta prava, ažurirali svoje osobne podatke ili dobili odgovore na sva pitanja u vezi s obradom vaših osobnih podataka kroz našu uslugu, molimo da nas kontaktirate putem e – pošte [email protected]

Pritužbe u vezi s obradom vaših osobnih podataka od strane Business Advertising j.d.o.o. mogu se također uputiti nadležnom tijelu za zaštitu podataka u Hrvatskoj (AZOP).

Za ostvarivanje Vaših prava te sva pitanja vezana za Politiku privatnosti, molimo obratite se našem službeniku za zaštitu podataka na email adresu: [email protected] ili poštom na adresu Business Advertising j.d.o.o. Dežmanova 1 , Zagreb (Grad Zagreb).

POLITIKA KOLAČIĆA

Na našem portalu koristimo tzv. kolačiće (eng. cookies).

Što su kolačići, odnosno eng. cookies?

Kolačič (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja.

Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati ili u pregledniku postaviti zabranu pohane istih.

Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.

Kolačići se mogu klasificirati kao:

Privremeni kolačići (Session cookies) – pohranjuju se na računalu te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internatskoj stranici da dobije privremene podatke

Trajni kolačići (Persistent cookies) – Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. Naš portal koriste trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete naše portale.

Što su kolačić od prve strane?

Oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu.

Što su kolačići do treće strane?

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords). Ovi kolačići nisu postavljeni od strane naših portala, te najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.

Koje su Vam opcije dostupne?

U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safary, Firefox ili Crome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti, a koje ćete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije „pomoć“ u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate.

REGISTRACIJA I PREDAJA OGLASA

Registracija korisnika obavezna je prije predaje oglasa. Registrirati se možete kao privatna osoba ili kao poslovni korisnik (trgovina). Prilikom registracije potrebno je navesti točne i potpune kolačiće:podatke. Nakon završene registracije dobiti ćete obavijest na e-mail koji ste naveli kod unosa podataka. Samo registrirani korisnici mogu koristiti dodatne mogućnosti kao što su npr. mijenjanje odabranih oglasa i slično. Za dodatnu pomoć obratite se našoj korisničkoj podršci (Pomoć i podrška).

POMOĆ I PODRŠKA

Ukoliko imate problema s prijavom na stranicu ili registracijom, obratite se našoj korisničkoj podršci na [email protected] ili na broj telefona mobitela 091/443-8889.
Radno vrijeme korisničke podrške pon-pet 08-16h.
Svoje primjedbe, upite i reklamacije možete nam poslati na e-mail: [email protected] ili
poštom na adresu Business Advertising j.d.o.o., Dežmanova 1, 10000 Zagreb.

PRODAJA NEKRETNINA

Vlasnik nekretnine obvezan je prije prodaje nekretnine:
• pribaviti energetski certifikat,
• potencijalnom kupcu predočiti energetski certifikat,
• kupcu nekretnine predati energetski certifikat ili njegovu fotokopiju,
• kod oglašavanja prodaje u medijima navesti energetski razred nekretnine.

Obveza se ne odnosi na zgrade čija je ukupna korisna površina manja od 50m2.