TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA

000001 19/06/2022 No Comments

TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA

Ovaj blog posvećujemo i ponavljamo u čast prerano i naglo preminulog (u 51. godini) našeg dragog prijatelja i suradnika iz Sarajeva Alenka Zornije, vlasnika i urednika nekoliko uspješnih web-portala, a među njima i jednog od najutjecajnijih web-portala u Bosni I Hercegovini, www.doznajemo.com

Dragi Alenko ostat ćeš zauvijek u našem sjećanju. Pamtiti ćemo te kao vrlo ambicioznog čovjeka, izrazito pametnog, iznimno inteligentnog i uspješnog poduzetnika i vizionara, nadasve dragog i dobrog čovjeka, a prvenstveno kao našeg dragog i iskrenog prijatelja. Izražavamo duboku sućut cijeloj njegovoj obitelji, suradnicima i prijateljima. Neka ti je laka zemlja.

Freeoglasnik Team

 

Jednu životnu priču, punu pouka napisao je na svom profilu DJP. Pročitajte je obavezno!

– Bio sam u tržnom centru kad sam vidio blagajnicu kako razgovara s dječakom, imao je otprilike 5 ili 6 godina…

Blagajnica je rekla: “Žao mi je, ali nemaš dovoljno novca da kupiš ovu lutku!”

Tada se dječak okrenuo prema blagajni i pitao: “Jeste li sigurni da nemam dovoljno novca?”

Blagajnica je ponovno brojala svoj novac i odgovorila: “Ne, nemate dovoljno novca za kupovinu lutke…” Dječak je još imao lutku u ruci.

Na kraju sam sjeo s njim i pitao ga kome želi dati ovu lutku? “To je lutka koju je moja sestra najviše voljela i koju je jako željela. Htio sam je pokloniti za rođendan. Moram svojoj mami dati lutku da bi je ona mogla dati mojoj sestri kad ona tamo ode”.

Oči su mu bile tako tužne kad je to rekao. “Moja sestra je otišla k Bogu. Tata kaže da će mama uskoro vidjeti Boga, pa sam pomislio da bi mogla uzeti lutku da je da sestri…”

Srce mi je gotovo prestalo kucati. Dječak me pogledao i rekao: “Rekao sam tati da kaže mami da ne ide. Mora pričekati dok se ne vratim iz trgovine”.

Zatim mi je pokazao vrlo lijepu fotografiju sebe na kojem je bio nasmiješen. Tada mi je rekao: “Želim da mama donese fotografiju mojoj sestri kako me ne bi zaboravila. Volim svoju mamu i volio bih da me ne napusti, ali tata kaže da mora biti s mojom malom sestrom”. Zatim je tužnim očima ponovno pogledao lutku i postao vrlo miran…

Brzo sam uzeo novčanik i rekao dečku: “Opet ćemo provjeriti imaš li dovoljno novca za lutku!”

“U redu”, rekao je, “nadam se da ih ima dovoljno”. Dodao sam svog novca, a da on to nije vidio, i počeli smo brojati. Bilo je to dovoljno za lutku i čak nešto više.

Dječak je rekao: “Hvala Bogu da ipak ima dovoljno novca!”

Zatim me pogledao i dodao: “Molio sam se sinoć prije nego što je mama otišla Bogu da imam dovoljno novca da kupim ovu lutku, kako bi je mama mogla dati mojoj sestri. Čuo me! Također sam željeo imati dovoljno novca da kupim bijelu ružu za svoju mamu, ali nisam se usudio toliko pitati Boga. Ali dao mi je dovoljno da kupim lutku i bijelu ružu. Moja mama voli bijele ruže…”

Napustio sam dućan, ali nisam mogao izvući dječaka iz glave.

Sjetio sam se članka iz lokalnih novina od prije dva dana koji je javljao o pijanom vozaču kamiona koji je naletio na automobil u kojem su bila mlada žena i djevojčica. Dijete je umrlo odmah, a majka je u kritičnom stanju. Familija je morala odlučiti hoće li izvući utikač iz uređaja za održavanje života, jer se mlada žena nikad ne bi oporavila od kome. Je li to bila dječakova familija?

Dva dana nakon susreta s dječakom pročitao sam u novinama da je mlada žena umrla. Nisam si mogo pomoći da ne kupim buket bijelih ruža i odem na mjesto gdje je položeno tijelo mlade žene, kako bi se ljudi mogli oprostiti prije njene sahrane.

Ležala je ondje u lijesu, s prekrasnom bijelom ružom i fotografijom dječaka i lutke. Sa suzama u očima shvatio sam da se i moj život zauvijek promijenio…

Ljubav koju je dječak osjećao prema majci i sestri i danas je teško zamisliti. A u djeliću sekunde pijani vozač oduzeo mu je sve.

Molim vas, ne pijte alkohol! Vaši postupci vam mogu zauvijek promijeniti život. Ali i život nekoga drugog koji nema nikakve veze s vašim poteškoćama.

Sada imate dvije mogućnosti:

1 – podijelite ovu poruku,

ili

2 – zanemarite je kao da nikada nije dotaknula vaše srce.

 

Doznajemo.com

https://www.doznajemo.com/

Kategorije : Knjige
Oznake :